Taking too long? Close loading screen.
mm

פינגווין 4.0 – ענישה וחנינת אתרים בזמן אמת

חיכינו בסבלנות ובדקנו – מי צריך לחשוש ומי (כבר) מרוויח מהעדכון החם ביותר בעולם קידום האתרים?

האבק מתחיל לשקוע לאחר השקתו של Penguin 4.0 שכולנו המתנו לו בכיליון עיניים. כעת, משנכנס חברנו מהקוטב לאלגוריתם הליבה של גוגל, עלינו להתחיל להתרגל למספר שינויים. עדכון הפינגווין של גוגל הוא אלגוריתם שקיים כבר מספר שנים ומיועד, באופן ספציפי, להילחם בקישורי ספאם. לאחר שנים שבהן הבטיחו לנו שהוא יגיע, הושק Penguin 4.0 ב-23 בספטמבר. כעת זהו אלגוריתם ליבה בזמן אמת של גוגל, וככזה הוא מתעדכן כל העת.

פינגווין 4.0 - ענישה וחנינת אתרים בזמן אמת

ואכן, יש מספר שינויים. היום נתמקד בגרסאות הקודמות של Penguin 1.0-3.x, ובשינויים שהוכנסו בגרסה 4.0. ונדון גם באופן בו הגרסה החדשה משפיעה על קידום אתרים אורגני ונקנח במספר המלצות. במפתיע, לא מדובר בהמלצות רבות מדי.

Penguin 1.0-3.x

כשאנשים שואלים אתכם לגבי עדכון פינגווין, חשוב להבין שהם למעשה שואלים אתכם על העונשים ש- Penguin הטיל. משום שבעבר:

  • גרסאות Penguin 1.0-3.x היו פועלות לסירוגין ולא באופן רציף. לגוגל היה לוקח כמה חודשים לאסוף את המידע, להריץ עליו את האלגוריתם, ולאחר מכן להוציאו לפועל. רק בזמן פעולתו של האלגוריתם, הוטלו העונשים של פינגווין על האתרים או הוסרו מהם.
  • המשמעות הייתה שפעמים רבות, מדובר היה בתהליך איטי מאוד. אם לא התנהגתם יפה ובניתם קישורי ספאם, נענשתם על-ידי גוגל. כשרציתם להיפטר מהגזירה, התשובה של גוגל הייתה, “אוקי, בפעם הבאה שפינגווין ירוץ העונש יוסר”. לפעמים ההמתנה ארכה חודשים. היו מקרים שבהם נאלצו בעלי אתרים להמתין כשישה חודשים או יותר לביטול העונש. כל העסק היה מאיים מאוד. וגוגל פעל באיטיות רבה.
  • בדומה ל”פנדה”, עדכון פינגווין נהג גם להטיל עונשים על בסיס בחינה חלקית של האתר, בחינת הדפים היחידים בכל הדומיין שהיו בהם קישורים בלתי איכותיים. אבל לפינגווין לא היה איכפת – הוא פגע באתר כולו.
  • כל העמודים באתר נענשו והמיקום שלהם בדירוג ירד. עבור אתרים רבים, אלו הן גזירות מאוד קשות. אך למעשה, המצב עשוי להשתנות במידה מסוימת עם השקתה של הגרסה החדשה של האלגוריתם.
  • הגרסאות הקודמות של פינגווין לא דרשו תהליך בקשת בחינה מחודשת, למרות העובדה שעונשים ידניים, ועל-פי מקדמי אתרים מסוימים גם העונשים של Penguin, הוסרו לעיתים קרובות עם דחייתם של קישורים ישנים – דבר שהוכיח לגוגל כי מנהלי האתר משתדלים להסיר את הקישורים הללו.
  • לא תמיד מספיק היה להצהיר – “הקישור נדחה”. צריך היה גם לספר את זה לגוגל ולהגיד – ” היי, ניסינו ליצור קשר עם האתר שממנו קנינו את הקישורים או ניסינו ליצור קשר עם בעלי הבלוג, אך לא הצלחנו לגרום להם להסיר את הקישור או שהצלחנו לגרום להם לעשות זאת”. או לחילופין” הם סחטו אותנו ואילצו אותנו לשלם בתמורה להסרת הקישור”. לפעמים אנשים אכן שילמו, וגוגל לא ראו זו בעין יפה, אך עדיין הסיר את העונשים רק לאחר התשלום והסרת הקישור, ולפעמים גוגל אמר – “אוקי, אינכם צריכים לשלם לסחטנים, אנחנו נסיר את העונש”. התהליך היה ידני מאוד.

גרסאות Penguin 1.0-3.x נועדו למעשה לבטל את ההשפעה של קישורי ספאם על תוצאות חיפוש אך הן עשו זאת בדרך קצת מוזרה.

בעקרון הן עשו זאת באמצעות עונשים שהשפיעו על אתרים שלמים שניסו לתמרן את תוצאות החיפוש בשיטות Black hat שונות, על-ידי כך שגרמו למנהלי האתרים לחשוש שאם יימצאו קישורים בלתי איכותיים באתר שלהם, יוטלו עליהם עונשים ארוכי טווח.

באופן ספציפי, אימצו גוגל את התהליך הזה על מנת לאסוף כמות עצומה של נתונים לגבי קישורים בלתי איכותיים באמצעות זיהוי תהליכי דחיית קישורים (Disavow). ברגע שגוגל שמו את ידם על מאגר הנתונים עצום הממדים הזה, שהראה איך נראים קישורי ספאם וקישורים שאינם איכותיים – מאגר שכלל אתרים שנבחנו עלי ידי מנהלי האתרים שדחו קישורים מסוימים, שנרכשו או שלא נרכשו, בכדי שהאתר שלהם לא יינזק, הם יכלו לערוך השוואה אוטומטית עם מאגר הנתונים העצום שלהם. לאחר שכמות מספקת של קישורים נדחתה, הושגה המטרה. כל היתר היה בבחינת כסף קטן. אולם היה עליהם להשיג את המדגם עצום הממדים הזה. גוגל נזקקו לו לא רק עבור הדברים שהוא הצליח לזהות, אלא גם עבור הדברים המופצים דרך מאות מיליוני האתרים ושכולנו יכולים לזהות. באמצעות הקבצים הדחויים הללו הצליח גוגל להפוך את פינגווין לאלגוריתם שרץ בזמן אמת.

Penguin 4.0+

כעת, האתגר היה לקצר את התהליך הארוך והפוגעני. מגרסת 4.0 והלאה, פינגווין נכנס לאלגוריתם הליבה והמשמעות לכך היא:

  • ברגע שגוגל מכניסים את האתר לאינדקס, הפעולה מתעדכנת במאגר הנתונים ואז העונש שנגזר על האתר מוסר או מאומת. המשמעות היא שאם יש באתר שלכם קישורים בלתי איכותיים, לא תצטרכו להמתין עוד – העונש יגיע כבר מחר.
  • פינגווין כבר לא בהכרח מעניש דומיינים שלמים, הוא עושה זאת רק בחלק מהמקרים. למשל, כשיש דפים רבים בדומיין שבהם יש קישורים בלתי איכותיים, או במקרים שבהם גוגל חושב שהאתר איננו איכותי או ספאמי, הוא עשוי להטיל עונש קולקטיבי.

פינגווין איננו האלגוריתם היחיד שבאפשרותו להטיל עונשים על אתרים בשל קישורים בלתי איכותיים.

ישנם סוגים אחרים של עונשים על ספאם וטכניקות Black Hat שונות, ובכלל זה עונשים ידניים. פינגווין איננו בודד במערכה. אך הוא יכול לקחת את הדפים שיש בהם קישורים בלתי איכותיים, לבטל אותם או להשתמש בסיגנלים אחרים.

איננו טוענים כי אם כבר קיבלתם עונש, אינכם צריכים לעבור תהליך. אך ייתכן שזו איננה הדרך היחידה להיפטר מעונש, בייחוד בשני מקרים – מקרים שבהם אתם לא אשמים. מקרה אחד הוא כשלא אתם יזמתם את הוצאת הקישורים הללו והקישורים פשוט הגיעו אליכם, ואילו השני הוא של פעולות הרעה מכוונות של מקדמי אתרים מתחרים.

בכל פעם שעונש מוטל על אתרים רבים, נדחפים חומרים בלתי איכותיים למטה וכתוצאה מכך, מטפסים האתרים החופשיים מספאם במעלה הדירוג בתוצאות החיפוש.

החדשות הטובות הן, שאם אינכם מפיצים ספאם – לא תיענשו. בכל פעם שגוגל משפר את אלגוריתם הפינגווין, ובכל פעם שגוגל עורך שיפורים באלגוריתם כלשהו לזיהוי קישורי ספאם, אלו מאתנו שאינם מתעסקים בקישורי ספאם יוצאים נשכרים.

אין ספק שלגוגל מגיעות תשבוחות על פינגווין 4.0, משום שהוא מעודד תנועה להרבה אתרים איכותיים ודוחק הצידה הרבה אתרים עם חוות קישורים בלתי איכותיים. נותר רק לקוות שבעתיד יוקלו תהליכי בחינות דחיית הקישורים.

mm
נכתב ע”י:

הר האוורסט, ההר הגבוה בעולם, הוא אתגר אשר יחידי סגולה מעטים הצליחו לטפס עליו. הטיפוס על ההר הוא אתגר אנושי ורוחני אשר דורש הכנות, פיזיות ורוחניות. ובנוסף ליווי מקצועי ועבודה יסודית. שכן טעויות יכולות לגרום לאסונות. אנחנו בחברת אוורסט מבקשים לקחת אתכם לפסגה ביחד איתנו. ולהוביל אתכם יד ביד בדרך הבטוחה לפסגת ההצלחה בשיווק הדיגיטלי של המאה ה- 21.

Facebook Pagelike Widget
SignUp
עדכונים שוטפים יכולים לעזור ליצור חויית משתמש טובה יותר לגולשים שקוראים את התכנים שלכם

תגובות 0
+ הוסף תגובה
0