האם אסטרטגיית הקידום שלכם מעודכנת?
יש לכם עשרות קישורים חיצוניים שמובילים לאתר שלכם ואתם לא מצליחים להבין למה הוא לא מופיע בעמוד הראשון ב- Google? הגיע הזמן לעדכן את אסטרטגיית ה- SEO שלכם. השיטות הישנות כבר לא עובדות כמו שאתם חושבים. אחת לכמה זמן, Google מעדכנת את האלגוריתמים של מנועי החיפוש שלה, מה שאומר שאתם צריכים להישאר עם האצבע על הדופק ולהתעדכן גם כן, למה? כי אחרת תמשיכו להוציא כסף בכיוון הלא נכון ואף תמצאו את עצמכם מתדרדרים מטה בתוצאות החיפוש בגוגל.
אז בעקבות העדכונים האחרונים שהתרחשו בעמק הסיליקון, ריכזנו עבורכם מידע על שיטות קידום מיושנות אשר פג תוקפן ועל שיטות חדשות שעליכם להכיר וליישם בעבודתכם.
ריבוי לינקים
אחד העדכונים האחרונים והחשובים של Google הוא עבור האלגוריתם שנקרא “פינגווין”. העדכון כולל בין היתר את האופן שבו Google מדרגת את האתר שלכם. אם בעבר נהגתם להפנות עשרות לינקים חיצוניים לאתר שלכם על מנת להיות מדורגים גבוה במנוע החיפוש, אז היום פעולה זו עלולה לפגוע בדירוג של האתר שלכם. בעקבות העדכון של האלגוריתם “פינגווין”, קישורים אלו כבר לא מספיקים בשביל לשים אתכם בעמוד הראשון. אם כבר, אז Google מעדיפה שתייצרו קישורים רלוונטיים לאתר שלכם ויתאימו מבחינת ההקשר לתוכן – כאלו שעושים הגיון למשתמשי הקצה. על מנת לחדד את הנקודה נציג בפניכם שני משפטים – באחד מהם יהיה נכון לשלב קישור ובשני לא יתאים לשלב קישור, כאשר הקישור אמור להפנות לאתר של יועצת שינה:”היום באופן חד פעמי, אשמש כיועצת שינה שלכם ואעניק לכם טיפים כיצד להרדים את התינוק שלכם בהצלחה” “אם אתם לא מצליחים להרדים את התינוק שלכם בלילות ואתם חסרי אונים, הייתי ממליצה להיעזר ביועצת שינה שתעזור לכם להרדים את התינוק בלילות”
במקרה שלנו הביטוי שאנחנו רוצים לקדם הוא “יועצת שינה” והוא משמש כטקסט עוגן. אם היינו משלבים במשפט הראשון את הקישור, זה היה מרגיש מאולץ, שמישהו דחף בכוח את הקישור למשפט. לעומת זאת, במשפט השני, הקישור מרגיש מתאים ורלוונטי להקשר של המשפט, שכן אנחנו מעוניינים להפנות את ההורים לגורמים המתאימים.
הרעיון הוא לשלב את הקישור בצורה חכמה במשפט ולא באופן מאולץ. בנוסף, מומלץ ליצור קישורים מאתרים איכותיים, בעיקר מאתרים בעלי Trust Flow גבוה, כמו כן וודאו שהקישורים אליכם יהיו מאתרים רלוונטיים סביב התחום שלכם או מתחום משלים.
תישארו בקונטקסט (LSI – LATENT SEMANTIC INDEXING)
העדכון הבא יכול לעזור לכם ליצור חווית משתמש טובה יותר לגולשים שקוראים את התכנים שלכם. מדובר עדכון בשם Latent semantic indexing מבית Google אשר מעניק לכם יכולת לשכלל את מילות החיפוש ומאפשר לכם להיות יצירתיים. כלומר, תוכלו להוסיף למילות המפתח ביטויים דומים או משלימים והעדכון LSI יידע לחבר את ההקשר בין הביטויים ולהבין לבד למה התכוונתם (סוג של בינה מלאכותית).
לדוגמא, אם נרשום בשורת החיפוש “מרפאה”, גוגל מיד יציע לי ביטויים משלימים כגון “מרפאה פרטית” או “מרפאה פרטית לצפייה ישירה” (סדרה). הסיבה לכך היא שהזיווג בין הביטוי “מרפאה” לביטוי “פרטית” הוא זיווג שחוזר על עצמו ברוב התכנים באינטרנט, בין אם מדובר במרפאה פרטית שמספקת שירותי רפואה באופן פרטי או בסדרה בשם “מרפאה פרטית” שנחשבת לסדרה פופולרית. גוגל למדה לקשר בין 2 הביטויים הללו ולכן כל פעם כשמישהו יכתוב “מרפאה” הוא יקבל את הביטויים המשלימים הללו שציינו לעיל.
על מנת לדעת אילו ביטויים משלימים נוהגת גוגל להציע, השתמשו בסימן ~ אחרי הביטוי שכתבתם וגוגל יציע לכם רשימה של ביטויים משלימים
נצלו את האפשרות להשתמש בביטויים משלימים או במילים נרדפות שיכולים להעשיר את התוכן שלכם וימנעו מכם מלחזור על אותם ביטויי מפתח מצומצמים שוב ושוב.
היו חברתיים
הקישורים מהמדיה החברתית משפיעים על הדירוג שלכם. גם ב- Google הבינו כבר מזמן שכולם מבלים הרבה מאוד זמן ברשתות החברתיות (פייסבוק, לינקדאין, אינסטגרם, סנאפצ’ט ועוד) ושהכוח שלהם הולך וגדל בכל יום שעובר! טוב, אתם בטח חושבים לעצמכם “לפני רגע הם כתבו שריבוי קישורים חיצוניים לא בהכרח עוזרים”, נכון! אבל…
במקרה של רשתות חברתיות, בשונה מאתרים רגילים, יש לגולשים אפשרות לשתף בפרופיל שלהם את התכנים שפורסמו בדפי העסק שלכם. מדובר בפלטפורמה שעוזרת להגדיל את החשיפה לתכנים שלכם ואף מקדמת את התנועה האורגאנית לאתר שלכם. לכן, צרו תכנים רלוונטיים, מעניינים ומגוונים, פרסמו אותם באתר ושתפו אותם בדפי העסק שלכם (לפרסם בפייסבוק, באינסגרם ועוד) ועודדו אחרים להיכנס לקרוא את התכנים שיצרתם על ידי יצירת כותרות מעניינות בשילוב פסקאות הקדמה שיסקרנו את הגולשים להיכנס לקרוא ואולי אף לשתף את התוכן.
הזנב הארוך שלי…
המשמעות של “זנב ארוך” ב- SEO הוא שימוש במונחים של מילות חיפוש שלא מסתכמות בביטוי קצר הכולל מילה בודדת או שתיים. בדרך כלל מדובר בביטויי מפתח שנחשבים לנישה ולא לביטויים פופולריים שנוהגים להשתמש בהם באופן קבוע למשל: “קייטרינג לאירועים” – הוא ביטוי מפתח נפוץ, לעומת זאת “קייטרינג לאירועים קטנים בבית” – הוא ביטוי מפתח שנחשב לנישה (לונג טיילס). ביטויים אלו אמנם נחשבים לביטויי נישה, אך הם מאפשרים להעשיר את האתר שלכם בתכנים נוספים. בנוסף, תמיד יהיו גולשים שיחפשו את ביטויי הנישה ומדובר בעוד דרך להגדיל את קהל היעד שלכם או להיפך, לכוון לקהל יעד ספציפי שמחפש את הביטויים הללו בדר”כ. לא חסרים כלים באינטרנט שיעזרו לכם לחשוב על רעיונות לביטויי מפתח בנוסח “לונג טיילס” כגון גוגל אדוורס שהיא אחד מהכלים המיועדים לפרסום בגוגל.
עדיף 100 גרם של תוכן רלוונטי, על קילו של תוכן לא רלוונטי
תוכן הוא ללא ספק המלך ואם אתם רוצים לשפר את המיקום שלכם באמצעות תוכן, אתם בכיוון הנכון. עם זאת, אתם חייבים לשמור על יחס נכון בין איכות לכמות. כמות קטנה יחסית של תוכן רלוונטי ומגוון שווה יותר מכמות גדולה של תוכן בינוני. אל תסתמכו רק על טקסט, העשירו את התכנים שלכם עם תמונות, מפות, קטעי וידאו, אינפוגרפיקות, פודקסטים ו- Webinars. למה זה חשוב? כי ככה תאפשרו ל- Google לדעת עליכם יותר ומי שיחפש אתכם ימצא יותר מידע רלוונטי.
הפקה של תוכן איכותי יכולה להיות יקרה, אך בעולם הטכנולוגי בו אנחנו חיים ניתן להשתמש במגוון כלים חינמיים שיעזרו לכם ליצור תכנים איכותיים מספיק אשר יתאימו לאתר שלכם ואף יעשירו אותו.
לסיכום:
בנו מחדש את אסטרטגיית החיפוש שלכם, הורידו קצת את הרגל מהגז עם השיטות המיושנות והתחילו לעבוד בצורה נכונה. שלבו תמונות, סרטונים, טקסטים, סקרים ותכנים נוספים, צרו קישורים קונטקסטואליים מעמודים חיצוניים מהתחום שלכם, ומתחומים משלימים. (אם נחזור ליועצת השינה שלנו, פרסום תכנים וקישורים מאתרים בתחומים של עולם הריון, לידה, ילדים ותינוקות יכולים בהחלט להיות רלוונטיים ולסייע בקידום אורגני).
תחשבו על חווית המשתמש, על האיכות ולא על הכמות. תחשבו איך אנשים (הלקוחות הפוטנציאליים שלכם) קוראים את התכנים שלכם. העולם צועד לכיוון חווית משתמש טובה יותר, גם בתחום קידום אתרים אורגני והפרסום בגוגל, זה הזמן להצטרף למסע.