7 סוגים של פוסטים בפייסבוק
בין אם אתם מנהלים את הדף שלכם בעצמכם ובין אם אתם מעסיקים מנהל מדיה או כותב חיצוני, קיימים סוגים שונים של פוסטים שניתן לכתוב. יש לזכור שפרסום בפייסבוק הוא לא מדע מדויק, ולא משנה באיזו פרספקטיבה נבחן את זה. אין דרך אחת נכונה לעשות פרסום בפייסבוק, בין אם אנו מעוניינים לקבל חשיפה, למתג את עצמנו, לעורר מעורבות, לקבל תשומת לב או להשיג לידים לעסק. אין פוסט נכון ופוסט שגוי. ניתן לבחון רק את התוצאה הסופית, ובינינו – גם היא לעיתים סובייקטיבית ויחסית למרות האמפיריות שלה. הרי אולי אם היינו נוקטים בדרך פעולה אחרת, היינו משיגים יותר. הכל תלוי עסק, תלוי קהל, תלוי כתיבה, תלוי מטרה ותלוי תזמון.
עצם העובדה שעשינו פעם אחת משהו שעבד, לא אומר בהכרח שהוא יעבוד גם בהמשך. אם נשאיל לרגע מונח מהעולם האקדמי, אז לפוסטים או למודעות בפייסבוק יש “מהימנות” נמוכה – חזרה על אותה דרך פעולה, לא בהכרח תניב תוצאה דומה בעתיד. מסיבות אלו, חשוב לנסות כמה דרכי פעולה במקביל ולסירוגין ולבדוק מה עובד יותר טוב. אז מה הן חלק מדרכי הפעולה השכיחות בפייסבוק?
סרטונים! (כמו סרטים, רק בקצר)
אנשים לא אוהבים רק דברים נאים, אלא גם דברים נעים, ובעיקר תמונות נעות. הם מוצאים את זה מרגש, מפעים ומבדר. סרטונים צבעוניים, מצחיקים, מבדרים, שעובדים על כמה חושים בו-זמנית, עושים חיל בפייסבוק. הצפייה בהם מצריכה פחות ריכוז ופחות תשומת לב מצד הגולש, היא יחסית פאסיבית ומאוד מבדרת – אפילו כשהנושא רציני. אז מלאו את הפוסטים שלכם בסרטונים – זה עובד.
אם אתם עוסקים בקידום ממומן, ניתן “לצבוע” קהלים ולבחור לפרסם למי שצפה באחוז מסוים ממשך הסרטונים שהפצתם. זו דרך טובה לגלות מי יותר רלוונטי ולפרסם לו מחדש. מעבר לכך, ניתן ליצור “קהל דומה” המתבסס אותם אנשים ולגלות מחוזות חדשים ומרתקים של קהלי יעד, אבל על כך נרחיב בפעם אחרת.
פוסטים ארוכים ומלאי תוכן
בכל הנוגע לאורך של פוסט, יש את גישת ה – “היום אנשים לא קוראים” וגישת ה – “אנשים לפעמים כן קוראים”. אנחנו מאמינים בגישת ה – “אנשים קוראים אם נותנים להם ערך”, כי הרבה מאוד פעמים דווקא פוסטים ארוכים מעוררים מעורבות רבה ומדבקים באופן ויראלי. הרבה מלל יכול להעניק הרבה תוכן, ואין פסול בלכתוב פוסטים ארוכים באופן יחסי, כל עוד באמת יש לכם מה לומר. זה תלוי עסק, תלוי דף ותלוי הרבה פרמטרים. כמו תמיד. אבל אם זה רלוונטי לכתוב מלל מעט ארוך יותר, זה לגיטימי. ואם זה לגיטימי, אין זו אגדה.
תמונה של 1000 מילים
תמונה טובה יכולה להיות כמו שיר טוב – להביע הרבה במעט. קוראים לזה “מינימליזם”. לפעמים אם תהיה לנו תמונה אחת מעולה, שנוגעת במקום הנכון ומושכת את העין ואת הרגש – אזי עשינו עבודה טובה. זה יכול להיות צילום, ציור או אפילו ציטוט מדויק שמעביר בכמה מילים את כל מה שיש להעביר באותה נקודה בזמן ובמרחב. ניתן להוסיף לה עוד מלל מנחה, אבל גם התמונה לבדה תעשה את העבודה.
פוסטים ליצירת מעורבות
כמו שקפה מעורר אותנו בבוקר, ככה גם סוגים מסוימים של פוסטים מעוררים את הגולשים להגיב או לשתף. כמה מהדפוסים השכיחים בפייסבוק הם דפוסים של “תייגו חבר או חברה”, “שתפו על מנת ש-“, “ספרו לנו מה אתם הייתם” או “ספרו לנו עם מי הייתם טסים/הולכים/עושים” – וכו’. הכוונה היא לגרום לגולש לחלוק את מה שהוא חושב או שישתף את הפוסט למען אינטרס אישי מסוים. זאת הנעה לפעולה שמתבצעת באופן ישיר. כמובן שכל פוסט מוצלח ובעל ערך יכול להניע אנשים לפעולה, גם בלי שנצטרך לכתוב את זה באופן מילולי, אבל לפעמים אפשר פשוט לכתוב את מה שאנחנו רוצים. זה בסדר להיות ישיר.
MEMES
ה-Meme הוא השפה האוניברסאלית החדשה או אולי השפה הדיגיטלית החדשה. היא עוסקת בקירוב לבבות בין כל הגולשים באינטרנט. לרוב הם יהיו מצחיקים, משעשעים, ציניים או סרקסטיים ויעסקו בבידור. לעיתים הם ינסו להעביר מסר חד מאוד במעט מאוד מלל ובדרך מחוכמת. הרבה אנשים והרבה עסקים משתמשים בהם כיום, ולדעתנו גם בצדק. לא ברור אם התופעה תחלוף או שהיא כאן כדי להישאר, אבל כרגע היא עובדת. אם יש לכם רעיון ל-Meme טוב, זה הזמן ליצור אותו ולשתף.
פוסט דוקומנטרי
יש פוסטים שפשוט עוסקים בתיעוד. לא כמו איתי אנג’ל, אבל בכל זאת. בעלי עסקים ובעלי דפים נוטים לתעד את העבודה השוטפת שלהם בעסק, במשרד, במסעדה או בכל מקום שהוא, לחלוק אנקדוטות משעשעות ולקרב אנשים לתהליך היצירה או תהליך העבודה. לרוב פוסט כזה יכלול תמונה ומלל קצר. זו יכול להיות תמונה של סחורה שהגיעה, תמונה של הכנת מנה במסעדה או כל שיתוף של תהליך שהוא Work in progress באותה נקודת זמן בעסק. טיזינג שכזה.
עצה לחיים
תנו ללקוחות שלכם טיפים. זה הולך חזק מאוד היום. תראו להם מה אתם יודעים ותראו להם שאתם יודעים. מספיק טיפ טוב אחד שהגולש יזדהה איתו ברמה הרגשית או שיפיק ממנו תועלת פרקטית – וקניתם אותו. זאת דרך טובה להעניק תוכן וערך ברמה התיאורטית וגם ברמה הפרקטית. כדאי לשלב את זה בתוך סרטון, כמו שנכתב לעיל. פשוט תתעדו את עצמכם (והנה שילבנו גם פוסט תיעודי, גם כנכתב לעיל) נותנים כמה טיפים ותעלו כפוסט. נסו ותיווכח בעצמכם. בהצלחה.
פרסום בפייסבוק הוא עניין של ניסוי וטעייה. מכל מלמדיי השכלתי ומכל טעויותיי גם. אז נסו, עלו והצליחו. אם אתם מחפשים ניהול קמפיינים וניהול דפים סופר-איכותי, פנו אלינו: 073-7024384.