מדריך לשימוש בתוסף המהירות WP Rocket
לאף אחד כבר אין סבלנות יותר. כולם רוצים את הכל Instant. כשזה מגיע להרגלי הגלישה שלהם, אנשים הופכים לעוד יותר חסרי סבלנות. הם רוצים שהתוכן יוגש להם על מגש של כסף וכמה שיותר מהר. רגע אחד או שניים של טעינה והגולש עשוי להתייאש. מחקרים רבים מראים בכל פעם מחדש שזמן החסד שהגולש מעניק לאתר הוא לא מעבר למספר מצומצם של רגעים, ולרוב לא יותר מ-3 שניות. בגלל שהכל כה מיידי וקיימת דרישה לקבל תוכן באופן מהיר, כדאי שהאתר שלכם יתעורר על החיים שלו. זה ציפור? זה מטוס? לא, זה האתר שלכם כמו שהוא אמור להיות.
מעבר לכך שהגולש הממוצע ינטוש אותו אם הוא לא יטען מספיק מהר, גם הקידום האורגני שלכם יפגע בעקבות ההרעה בחוויית המשתמש, מה שיפגע עוד יותר בתנועה, בחשיפה ובסיכויים שהוא יופיע במעלה תוצאות החיפוש. יש מספר דרכים לשדרג את מהירות האתר, לרבות מספר תוספי וורדפרס שונים, אבל האפקטיבי ביותר הוא קרוב לוודאי WP Rocket. יש לציין שמדובר בתוסף שכרוך בתשלום וקיימים מספר רישיונות אפשריים לרכישה, בהתאם לכמות האתרים שעליהם תרצו להחיל את התוסף.
למצוא את המטמון
אם נהיה לרגע מעט טכניים, אז נספר שהדרך שבה התוסף מאפשר גלישה מהירה יותר טמונה בכך שהוא משתמש במה שקרוי בפי כל “זיכרון מטמון”. כאשר משתמשים ב-Cache, הלא הוא אותו מטמון, האתר אינו צריך לתקשר עם השרת הלוך וחשוב בכל פעם שגולש טוען את אחד העמודים שלו.
מה שקורה זה שנוצרת גרסה סטטית של כל (או חלק) מהעמודים באתר, והגולש שטוען אותו מקבל את אותה הגרסה. במקום שהאתר יצטרך לטעון את עצמו בכל פעם מחדש, לרבות כל התמונות שלו, הוא מציג את אותה הגרסה המדוברת. כאשר אנחנו עורכים את העמוד, הגרסה הסטטית גם עוברת עדכון, כך שבכל פעם שהגולש טוען את העמוד – הוא מקבל את הגרסה העדכנית ביותר. מדובר באופן כללי בשיטה מינימליסטית שממזערת את כמות הפעולות שהאתר מבצע ובכך משפרת את מהירות הטעינה שלו ומהירות הגלישה בו. איזה יופי.
הורדה והתקנה
קודם כל יש למחוק תוספי מטמון אחרים שכבר מותקנים במערכת, כגון W3 Total Cache, אחרת ההתקנה של WP Rocket עשויה להשתבש. לאחר מכן, כדי שהאתר באמת יעוף כמו טיל, יש לבחור רישיון לרכישה, להוריד את התוסף, להיכנס למערכת וורדפרס של האתר שלכם, לגשת לחלק של התוספים, להעלות את הקובץ שהורדתם על ידי בחירה שלו מהמחשב, להתקין את התוסף ולעשות לו אקטיבציה. באופן כללי, קל מאוד להגדיר אותו והוא נוח ופשוט לשימוש, שזה מעולה.
קונפיגורציה בסיסית ל-WP Rocket
קיימות מספר הגדרות שניתן לבחור להשתמש בהן על ידי סימון של התיבה שעל ידן. נעבור על האפשרויות ונסביר מה תעניק לאתר שלכם כל אחת.
- Lazyload – אם הן שואלות, אל תגידו להן, אבל תמונות הן די כבדות משקל וקשה יותר לטעון אותן. אם האתר שלכם כולל לא מעט תמונות, כדאי שלא כל התמונות תטענה בבת אחת, אלא רק כאשר הגולש נמצא בחלק הרלוונטי בעמוד. זה מה ש-Lazyload מבצע עבורכם. מדובר באופציה שעוזרת לטעינה באופן ניכר, ובפרט כאשר האתר שלכם מעוטר בכמות נאה של תמונות.
- Mobile Cache – יצירה של זיכרון מטמון בעבור אתרים רספונסיביים בעת הגלישה במובייל. קיימת גם האפשרות ליצור זיכרון מטמון בעבור המובייל באופן פרטני ובנפרד ממכשירים אחרים. כדאי להשתמש בה במידה ויצרתם תוכן שמיועד רק למשתמשים במובייל ואינכם רוצים שיהיה זמין לגולשים במכשירים אחרים.
- User Cache – כל גולש באתר מקבל זיכרון מטמון משל עצמו. רלוונטי לאתרים שמאפשרים רמות שונות של חשיפה וגישה לתכנים שלהם.
- SSL Cache – זיכרון מטמון המיועד לאתרים בעלי פרוטוקול HTTPS.
- Emoji Cache – האפשרות לטעון אימוג’ים שהם לא האימוג’ים המובנים של וורדפרס.
- Embeds – האפשרות להטמיע פוסטים באתר.
- Cache Lifespan – הגדרה של פרק הזמן שלאחריו קבצי המטמון נמחקים אוטומטית. ניתן לבנות את הקבצים מחדש מיד לאחר מחיקתם על ידי הפעלה של אופציית Preloading.
קונפיגורציה מתקדמת ל-WP Rocket
ההגדרות המתקדמות שמופיעות תחת לשונית Advanced מתרכזות במועדים ובמצבים פרטניים שבהם זיכרון המטמון של האתר יופעל או לא יופעל.
- Never Cache URLs – האפשרות להגדיר עמודים מסוימים של האתר מזיכרון המטמון.
- Never Cache Cookies – האפשרות לכלול מזהים של עוגיות – Cookies ומי שגולש באתר והעוגייה הספציפית קיימת בדפדפן שדרכו הוא גולש – לא ישתמש בזיכרון המטמון של האתר.
- Never Cache User Agents – האפשרות למנוע מדפדפנים מסוימים, ממכשירים מסוימים או מגורמים אחרים מלהשתמש בזיכרון המטמון של האתר.
- Always Purge URLs – האפשרות לבחור כתובות של עמודים מסוימים באתר שקבצי המטמון שלהם ינוקו אוטומטית בעת שהתוכן שלהם עובר עדכון. מתאים לעמודים שהתוכן בהם עובר עדכון לעיתים קרובות ויש לעדכן את המטמון שלהם בהתאם, אחרת הגולש לא יקבל את התוכן העדכני ביותר.
- Cache Query Strings – האפשרות לכלול במטמון עמודים שאינם נכללים בזיכרון המטמון באופן אוטומטי – עמודים שהכתובת שלהם מסתיימת ב-Query Strings, שזהו סימן שאלה, שלאחריו בא פרמטר ולאחריו בא ערך מסוים. יש לכלול את הפרמטר הספציפי על מנת שהעמודים עם הערכים שלו כן יכללו במטמון.
קיימות הגדרות נוספות שניתן להגדיר כאוות נפשכם, אבל אלו העיקריות שבהן.
תוצאות מהירות
אם כבר אינסטנט, אז מעבר לכך שקל ופשוט להוריד, להתקין ולהגדיר את WP Rocket, אז תדעו שהתוצאות שלו מהירות – תרתי משמע. לא צריך לחכות לכך שהשינוי יגיע, ומהירות הגלישה באתר תעלה באופן מיידי. התוצאה היא שפחות גולשים יעזבו את האתר, הגולשים יגלשו בו למשך פרק זמן ארוך יותר בממוצע וגם הקידום האורגני שלו ירוויח מזה. כל חוויית המשתמש תשתדרג, וזה משהו שאנחנו מאוד רוצים שיקרה.
תוכלו גם לבחון את השינויים לפני ואחרי בעזרת הכלי שבודק את מהירות האתר: Pingdom