5 עדכונים שגוגל הוציאה בשנים האחרונות
מיטוב האתר לצורכי הופעה בולטת במנוע החיפוש של גוגל הוא נושא אלסטי ודינאמי שמשתנה בכל יום. כל מקדם אתרים שמכבד את המקצוע שואף להיות בקיא ברזי הקידום האורגני ולהיות מודע לכל העדכונים שגוגל מוציאה. מדובר בתחום שלא מפסיק לעשות מתיחת פנים, פיתוח אישי ואופטימיזציה לעצמו, ממש כמו שמקדמי אתרים שוקדים על מיטוב האתר שהם מקדמים.
גוגל מוציאה עדכונים קטנים כל הזמן ועדכונים גדולים אחת לכמה זמן, כאלה שמעדכנים את המקדמים ובעלי האתרים בדבר הדרך החכמה ביותר לעסוק בקידום אתרים, נכון לאותה שעה. במאמר זה נסקור 5 עדכונים שגוגל הוציאה בשנים האחרונות הנוגעים לאלגוריתם שקובע את מי יראו, מתי יראו – ואיפה.
פינגווין – PENGUIN
אלמנט הקישורים הוא אלמנט מכריע בקביעת המיקום של האתר במנוע החיפוש של גוגל. ככל שלאתר המדובר יובילו יותר קישורים שנמצאים באתרים אחרים, ובפרט אם מדובר באתרים שבעצמם מקבלים טראפיק משמעותי, כך הוא יופיע במיקום טוב יותר בדירוג תוצאות החיפוש.
עדכון פינגווין שואף לשדרג את האלגוריתם הרלוונטי לקישורים ולמעשה משחיז אותו. פינגווין מזהה לינקים שמוגדרים על ידו כספאם, לינקים שלא נותנים ערך לקורא ונמצאים שם רק למטרה של קידום אתרים פשטני ומניפולטיבי בעבור מנוע החיפוש. פינגווין עובד בשידור חי ומשמעות הדבר היא שהשפעה שלו על מיקום האתר היא מיידית. באופן הזה יכול מקדם האתרים לשים לב לשינויים במועד שבו הם מתרחשים ולא רק בדיעבד. במצב כזה, מקדם האתרים יכול, ממש כמו ברוקר בבורסה, לחזות בלוח שמבשר אם המניה עלתה או צנחה. במקרה שלו כמובן שמדובר בעלייה וירידה במיקום האתר בתוצאות החיפוש.
כפועל נובע של העדכון, השאיפה של מקדם האתרים הוא ליצור שיתופי פעולה עם אתרים רלוונטיים, כך שהקישורים יתפסו כטובים ואיכותיים, ולא קישורי ספאם גרידא, שאינם מבשרים שום בשורה בדבר חווית המשתמש או איכות האתר. קיימות תוכנות כגוןSearch Console המאפשרות בחינה מדוקדקת ומחודשת של הקישורים, וניתן להיעזר בהן על מנת להיות כל העת עם היד על הדופק ולעבוד על מיטוב נכון וחכם.
פנדה – PANDA
גם במקרה של פנדה, כמו במקרה של פינגווין, המטרה היא לשדרג את האלגוריתם של גוגל, באופן כזה שהוא יוכל בנקל לגלות ניסיונות “לעבוד עליו” או ליצור “בלופים” על ידי מקדמי אתרים. הפעם מדובר לא בקישורים, אלא באיכות התוכן באתר.
אנחנו בעידן שבו לתוכן יש משמעות אדירה. היצע התכנים הדיגיטליים הוא עצום כחול שעל פני שפת הים, והאלגוריתם של גוגל מנסה לאתר את הפנינים שבקונכיות שיש על אותו החוף.
יש נטייה של מקדמים רבים להעמיס את התוכן באתר במילות מפתח שהגולשים מחפשים. כאשר הנושא הופך ליותר מדי גלוי וברור מאליו, ולא מבוצע בצורה חכמה ואלגנטית, אלא בצורה שפוגעת בחוויית המשתמש – גוגל מענישה את האתר בכך שהיא פוגעת בדירוג שלו.
בפרקטיקה, עדכון פנדה מספק Quality Score חיוני לכל דף באתר ומהווה פקטור חשוב מאוד בדירוג שלו. ככל שהציון גבוה יותר, התוכן בדף נתפס כרלוונטי יותר למשתמש, חיוני יותר ואיכותי יותר. גוגל יודעת לא רק להעניש עם המקל, אלא גם לתגמל ולתמרץ עם הגזר. מקדם אתרים שמבין את המשמעות של תוכן איכותי באתר, כזה שמספק ערך חשוב לקורא, יעזור רבות למיקום שלו. לא רק שהתוכן צריך להיות לעילא ולעילא, וודאי שהוא חייב להיות מקורי וייחודי. זה כבר עניין פלילי ולא רק קידומי – אסור בתכלית האיסור להעתיק, שמא תתפסו לא רק על ידי האלגוריתם של פייסבוק אלא גם על ידי ה-“אלגוריתם” של הרשויות.
מובייל – MOBILE
רוב האנשים גולשים היום דרך המכשיר הסלולרי, ולא דרך המחשב, אם בכלל הם מחזיקים באחד. העולם הפך למינימליסטי, דינאמי ומזערי. פחות זה יותר ועוד פחות זה אפילו יותר טוב. מסיבה זאת, ובגלל שבגוגל יודעים מה הם עושים ומכירים את השוק, הם הוציאו את עדכון מובייל שמשפר “בכח” את חווית הגלישה במכשיר הנייד. אם האתר שלכם לא רספונסיבי ומותאם לנייד, המיקום שלו יפגע, ולכן חשוב למטב אותו כך שחווית המשתמש לא תפגע גם כשהוא גולש מהסמארטפון. אם האתר שלכם עדיין לא מותאם למובייל מכל סיבה שהיא – כדאי שתדאגו לכך בהתאם, או שגולשים המחפשים מילות חיפוש רלוונטיות, לא יראו את האתר שלכם כשהם משתמשים במובייל.
כיום כמעט כל האתרים כבר מותאמים למובייל, וניתן לומר תודה על כך למנוע החיפוש של גוגל. ביקור בקישור הבא יעזור לכם לאבחן האם האתר שלכם מותאם לנייד או שלא.
יונה – PIGEON + אופוסום – POSSUM
דומה שגוגל חזקים בחיות ולכן מלבד פינגווין, הם בחרו לקרוא לעוד עדכונים שלהם על שם חיות אחרות. עדכון יונה הוא למעשה עדכון מתבקש לאלגוריתם החיפוש ונוגע למיקום גיאוגרפי. לפעמים גולשים מחפשים דברים כלליים מאוד, כאלה שלא מעניקים משמעות רבה למיקום הגיאוגרפי של האתר שיופיע בתוצאות החיפוש. בפעמים רבות אחרות – דווקא כן. אם אנחנו נמצאים במיקום מסוים בארץ, ואנחנו מחפשים סוג מסוים של שירות או בית עסק, נרצה שהתוצאות שנקבל יהיו בקרבת מקום ולא far-far away.
תמיד הייתה אפשרות להצמיד את המיקום של השירות לשם שלו, כחלק מהשימוש בשורת החיפוש. אם רצינו מונית בירושלים, אז כתבנו “מונית בירושלים”. כיום מספיק לכתוב “מונית”, וכל עוד אנחנו בירושלים, נקבל תוצאות של תחנות מוניות בירושלים, ולא תחנות במיקומים אחרים.
העדכון הקטן אך החשוב הזה מקל על מלאכת החיפוש והופך אותה לפשוטה ומינימליסטית, ובפרט עוזרת למי שאינו בקיא ברזי החיפוש בגוגל.
על מנת לרתום את העדכון הזה לצרכי הקידום האורגני, מקדמי אתרים מוסיפים באתר את הכתובת של העסק או מיקום השירות.
עדכון אופוסום מתכתב עם עדכון יונה ומשדרג אותו מבחינת יעילות ותחכום. כמו במקרים של עדכונים קודמים, גם כאן אחת המטרות היא לאתר ניסיונות להטעות או לשחק באלגוריתם של מנוע החיפוש באופן נצלני. אם המיקום שבאתר לא רלוונטי, לא מדויק או לא נכון, אז האתר עשוי שלא להופיע בחיפוש, גם אם הוא רשם את עצמו באותה עיר או באותו איזור.
באופן כללי, אופוסום ממקד את עדכון יונה ומשפר את היכולות שלו. החל מרגע יציאת העדכון, הדיוק הוא כירורגי יותר מבחינת ההתאמה שבין מיקום העסק מצד אחד ומיקום הגולש מאידך.
פרד – FRED
גם במקרה של עדכון פרד מדובר בנושא חשוב וקריטי במיוחד: תוכן. במקום למלא את האתר בכמות, עדיף למלא אותו באיכות בדמות תוכן חשוב, מנצח ואיכותי. מילות חיפוש הן עניין חשוב, אבל הן לא אמורות להיות בקדמת הבמה באופן בולט וברור מדי. גולש שבא לאתר רוצה לקבל תוכן שיעשיר את חייו ואת חווית הגלישה וחוויית המשתמש שלו. בסופו של יום, המטרה של גוגל היא באמת ובתמים לגרום לחוויה רלוונטית, מחכימה ומהנה בעבור הגולש. מקדמים המנסים לשטות באלגוריתם וממלאים את האתר בתוכן ריק וביותר מדי מילות חיפוש, רק על מנת שיופיע בראש התוצאות – פוגעים באתר במקום לעזור לו.
השורה התחתונה של קידום אורגני בגוגל
אין קיצורי דרך בקידום אתרים. אין “זבנג וגמרנו”. קידום האתר באופן אורגני הוא תהליך שמצריך זמן ועבודה רבה. צריך להשקיע ביצירת קישורים איכותיים, ביצירת תוכן איכותי, בשיתופי פעולה פוריים, בהתאמת האתר למובייל, בשדרוג כל האלמנטים הטכניים שמשפרים את חווית המשתמש (או פוגמים בה) – החל ממהירות האתר, בחירת הכותרות הנכונות לעמודים הפנימיים וכלה בהיררכיה שלהם. יש לבצע אופטימיזציה מתמדת ולהתעדכן בכל העדכונים שגוגל משחרר – מקטנים ועד גדולים. הכרה מדוקדקת של האלגוריתם תעזור לכם מאוד בתהליך הקידום הבריא, הנכון והחכם של האתר. הדרך הנכונה לפעול היא לכבד את האלגוריתמים ולפעול לפיהם – ולא לנסות “לעבוד עליהם”. מקדם חכם לומד את המערכת ומשתמש בה עד תום, כולל כל הדקויות והסמנטיקה שלה, אך מבלי לנצל אותה לצרכיו באופן ציני ומוגזם.