Taking too long? Close loading screen.
mm

8 פרמטרים שמשפיעים על מיקום האתר בגוגל

קידום אתרים אורגני נקרא כך מכיוון שמדובר בקידום בחלק האורגני של התוצאות החיפוש, כלומר, אותו חלק שבו האתרים מופיעים לפי הרלוונטיות שלהם בהתאם לביטוי שאותו הגולש מקליד בתוך תיבת החיפוש. לעומת זאת, קידום אתרים ממומן מתייחס לפרסום בגוגל, כלומר למודעות שמופיעות בחלק נפרד והמפרסמים משלמים לגוגל כל פעם שמשתמש לוחץ עליהן.

8 פרמטרים שמשפיעים על מיקום האתר בגוגל

קידום אתרים אורגני הוא תורה שלמה כאשר המטרה העיקרית היא להגדיל את הנראות של האתר בתוצאות החיפוש בגוגל. הנראות של האתר לא מתבססת אך ורק על המיקום שלו במנוע החיפוש, אלא גם מתבססת על פרמטרים נוספים כגון: מבנה נכון של כותרות, תיאורים, בחירת ביטויי מפתח ושילובם בתוכן ועוד. בסופו של דבר אתר שיציג את המידע הרלוונטי ביותר בתוצאות החיפוש ימשוך יותר כניסות.

במאמר שלפניכם נפרט על 8 פרמטרים שמשפיעים על המיקום והנראות של האתר במנוע החיפוש.

אז מה קובע את מיקום האתר בתוצאות?

1. כותרת SEO

לכל עמוד יש כותרת SEO – זו הכותרת שמופיעה בתוצאות החיפוש:

כותרת SEO

נהוג להוסיף לכותרת זו ביטויי מפתח עיקריים שאנו רוצים לקדם, רצוי לשלב בצורה חכמה 2-3 ביטויי מפתח בכותרת. חשוב שביטויי המפתח יהיו רלוונטיים לתוכן של העמוד שכן ככל שהביטוי יהיה יותר ממוקד ויותר רלוונטי לתוכן באתר כך גוגל ירצה לדרג אותו במיקום גבוה. על מנת למשוך את הגולשים לרצות להיכנס לאתר, יש לשלב בכותרת מסר שיווקי ביחד עם ביטויי המפתח למשל אם ביטוי המפתח הוא “מכונת תפירה למכירה”, אז ננסח את הכותרת כך: “מכונת תפירה למכירה, תיקון מכונות תפירה | קמנמן – שומרים על מסורת”. בנוסף, יש להקפיד שהכותרת תכיל את שם החברה או המותג. האורך האידיאלי לכותרת SEO  הוא 50-60 תווים.

2. כותרת H1

כל עמוד חייב להכיל כותרת H1 ותג זה צריך להופיע פעם אחת לכל היותר.
יש לשלב בכותרת זו ביטויי המפתח שמופיעים בכותרת SEO בכדי להראות לגוגל שיש סנכרון בין 2 הכותרות.

חשוב לציין שאם לא תגדירו את כותרת SEO בעת עריכת המאמר, אז כותרת H1 תופיע בתוצאות החיפוש. במידה והחלטתם להגדיר כותרת SEO עבור העמוד, יש להקפיד על התאמה בין 2 הכותרות – אם יש עמוד שעוסק בנעלי רכיבה והכותרת H1 שלו היא “נעלי רכיבה – אדידס”, אך הכותרת SEO של העמוד היא “ביגוד ונעליים – אדידס החברה הטובה ביותר”, נראה שאין סנכרון מלא בין 2 הכותרות וגוגל לא יאהב את זה שכן הוא מקפיד על נושא הרלוונטיות.

לכן, ההתאמה האופטימלית עבור 2 כותרות היא:

כותרת SEO :  “נעלי ספורט מקצועיות | אדידס –  הנעליים שיביאו אותך לקצה יכולתך”
כותרת H1: “נעלי ספורט מקצועיות – מחירים”

ניתן לראות שיש סנכרון מלא בין 2 הכותרות וכל כותרת מכילה את ביטוי המפתח בהתאם.

3. כותרות H2+H3  ועוד

יש להקפיד על היררכיה נכונה של הכותרות בהתאם לתוכן.
רצוי להשתמש עד 3 פעמים בכותרת H2.
כותרות H2 תופיע אחרי כותרת H1 וכותרת H3 תופיע אחרי כותרות H2 וכן הלאה.

למשל:

H1 – נעלי רכיבה מקצועיים
H2 – סוגי נעלי רכיבה
H2 – כיצד לבחור נכון?
H3 – מרכיבים נוספים שצריך לקחת בחשבון
H3 – איפה כדאי לקנות

כדאי להימנע ממצב בו יש קפיצה מכותרת H1 לכותרת H3. כמו כן כדאי שהכותרות יכילו ביטויי מפתח אך לא בכל מצב, הימנעו ממצב בו כל כותרת מכילה ביטוי מפתח. אל תדחפו בכוח ביטויי מפתח לכותרות, כתבו כותרות רלוונטיות שיהיו קשורות לפסקאות. בסוף הגולש הוא זה שקורא את התוכן, והוא זה שצריך להרגיש שיש קשר הגיוני בין הכותרות לפסקאות.

4. Meta Description

Meta Description הוא החלק שמתאר בקצרה על מה העמוד מדבר וכך הוא מופיע בתוצאות החיפוש:

תיאור

גוגל כבר לא מעניק משמעות רבה ל Meta description כבעבר אך יש לו כוח בפן השיווקי. כשאנו באים לכתוב תיאור יש להסביר בקצרה על תוכן העמוד. נסו לשלב בתיאור את ביטויי החיפוש הרלוונטיים, בכדי שהגולש יבין שהקישור מפנה לעמוד שמדבר בדיוק על הביטויים שחיפש. בנוסף יש לשלב בתיאור מסר שיווקי או מסר שיסקרן את הגולש לרצות להיכנס לקישור. האורך האופטימלי לתיאור הוא 120-156 תווים. אם לא תגדירו Meta description לעמוד, גוגל יבחר פסקה מתוך הטקסט, בדר”כ מהפסקה הראשונה של הכתבה ולא תמיד התיאור ייראה מושך לקריאה.

5. מבנה URL

רצוי להפיד על URL נקי שיהיה קל להעתקה ולאינדוקס – יש לו השפעה על חווית המשתמש. בדרך כלל נרצה לשלב בURL- את ביטוי המפתח אותו אנו מקדמים – הכל תלוי בתוכן המופיע בעמוד. רצוי שה-URL יהיה קצר, אחרת יהיה מצב בו הכיתוב ייחתך באמצע כפי שניתן לראות בדוגמאות הבאות:

איך-לקדם-אתר-אינטרנטwww.everests.co.il/ –  לעומת
איך-לקדם-נכון-את-אתר-אינטרwww.everests.co.il/

הURL לא חייב להכיל את הכותרת המדויקת של אותו העמוד במידה והכותרת ארוכה, קצרו אותה בזמן שאתם מגדירים את ה-URL. יש שממליצים לכתוב את הURL באנגלית ולא בעברית על מנת למנוע מצב של ג’יבריש בזמן העתקת הURL – מה שמשפיע על חווית המשתמש:

http://www.everest.co.il/%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%A5-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%A7%D7%A1%D7%98/%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99/%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7% /

6. תוכן העמוד

יש להקפיד שהתוכן של העמוד יכיל יותר מ-300 מילים ושיהיה רלוונטי לביטויי המפתח אותם אנו מקדמים. חשוב שהתוכן יהיה מעניין, קריא וכייף לקריאה. אל תכניסו יותר מ2-3 ביטוי מפתח דומים לתוכן. אם כבר, נצלו את העדכון LSI ושלבו בתוכן מילים משלימות לביטויי המפתח או מילים נישתיות מהזנב הארוך על מנת להעשיר את התוכן שלכם. בסופו של דבר הגולש צריך ליהנות מהתוכן שהוא קורא והשאיפה שלנו היא להשאיר אותו בעמוד כמה שיותר זמן. אם הוא ירגיש שהתוכן לא מעניין ולא רלוונטי, הוא ינטוש את העמוד במהרה וגוגל יתייחס לזה באופן שלילי 

7. התאמה למובייל – רספונסיביות

כיום כשכולם נמצאים בטלפונים החכמים, יש הכרח להתאים את האתר למובייל, ועוד יותר כשיש להתאמת האתר למובייל השפעה על הדירוג של האתר בתוצאות החיפוש. בנוסף, גולשים אשר יגיעו לאתר דרך הפלאפון ויגלו שהוא לא מותאם למובייל ינטשו אותו ודבר זה עלול לפגוע בדירוג שלו במנוע החיפוש.

8. מהירות טעינת האתר

אחד הפרמטרים שיכולים להשפיע על חווית המשתמש באתר, היא מהירות טעינת הדפים. אם גולש נכנס לאתר ומרגיש שלוקח לדף זמן רב להיטען – יותר מ-3 שניות, הוא ינטוש את האתר ולא יחזור אליו יותר. כדי למנוע את זה, תוכלו להיעזר בכלי מבית גוגל הנקרא page speed tools. הכלי בודק את זמן טעינת האתר הן במובייל והן בדסקטופ ומעניק ציון והסברים כיצד לשפר את המהירות. תוכלו להיעזר בכלים לשיפור מהירות האתר כגון WP-ROCKET במידה ויש לכם אתר וורדפרס.

סיכום

יש פרמטרים נוספים שמשפיעים על קידום האתר במנוע החיפוש ועם כל עדכון חדש שיוצא מבית גוגל, נוספים פרמטרים אחרים שמשפיעים על קידום האתר. כמו כן, ישנם פרמטרים אחרים שהם כבר לא משפיעים על קידום האתר ואם תשתמשו בהם, אתם עלולים לגרום נזק לאתר, למשל לקבל עונש מגוגל. לכן חשוב להתעדכן אחת לכמה זמן ולבדוק אם הפרמטרים שמשפיעים על קידום האתר עדיין רלוונטיים וטובים.

mm
נכתב ע”י:

הר האוורסט, ההר הגבוה בעולם, הוא אתגר אשר יחידי סגולה מעטים הצליחו לטפס עליו. הטיפוס על ההר הוא אתגר אנושי ורוחני אשר דורש הכנות, פיזיות ורוחניות. ובנוסף ליווי מקצועי ועבודה יסודית. שכן טעויות יכולות לגרום לאסונות. אנחנו בחברת אוורסט מבקשים לקחת אתכם לפסגה ביחד איתנו. ולהוביל אתכם יד ביד בדרך הבטוחה לפסגת ההצלחה בשיווק הדיגיטלי של המאה ה- 21.

Facebook Pagelike Widget
SignUp
עדכונים שוטפים יכולים לעזור ליצור חויית משתמש טובה יותר לגולשים שקוראים את התכנים שלכם

תגובות 0
+ הוסף תגובה
0