מה זה White Hat SEO? וכיצד מקדמים ב-White Hat?
המטרה של כל מקדם אתרים אורגני, היא להביא את האתר שלו למקום הראשון בתוצאות החיפוש, אך השאלה היא באיזו גישה לקדם את האתר?
ישנן 2 גישות עיקריות בתחום קידום אתרים: White Hat SEO ו- Black Hat SEO. יש כאלו שבוחרים לשלב בין 2 הגישות.
אז מה זה White Hat SEO?
בגישה זו, המקדם שם את הגולש בראש מעייניו, כלומר דואג לחוויית משתמש טובה באתר ולתוכן איכותי ורלוונטי שיספק ערך אמיתי לגולש ולרוב הוא מקדם את האתר שלו על פי החוקים של גוגל. לעומת זאת, ב- Black Hat SEO ההתמקדות היא בקידום האתר למקום הראשון בכל מחיר, גם אם זה עלול לפגוע באיכות התוכן או בחוויית המשתמש באתר. בגישה זו אין חשיבה על חוויית הגולש ומדובר בגישה “פלילית” מכיוון שהיא גם דואגת לפגוע במתחרים בעזרת קישורים חיצוניים לאתרים המתחרים באתרי ספאם, או העתקת תכנים חדשים של המתחרים למקומות אחרים על מנת ליצור תחושה שהם “העתיקו” ועוד, כשהמטרה היא לפגוע בדירוג שלהם.
בקידום White Hat נראה את התוצאות רק אחרי פרק זמן מסוים, מה שדורש סבלנות רבה לעומת זאת בקידום Black Hat נראה את התוצאות בזמן קצר. המטרה של גוגל היא לספק לגולשים את התוצאות האיכותיות והרלוונטיות ביותר ומקדמי אתרים פוגעים במטרה זו שכן לא כולם דואגים לאיכות האתר, לכן היא מנסה להילחם בהם בכך שהיא מטילה עונשים כבדים. מכיוון שמקדמי White Hat מקדמים לפי החוקים של גוגל, יש להם סיכוי נמוך להיענש לעומת מקדמי Black Hat.
אז איך מקדמים ב- White Hat SEO?
כשאנו באים לקדם אתר בגישה זו, עלינו לשים את המשתמש בעדיפות העליונה שזה אומר לשים את עצמנו בנעליו של המשתמש ולהבין האם הוא מוצא את התשובה שלו באתר והאם הוא מבין כיצד האתר עובד? לשם כך יש מספר דרכים מגוונות שניתן לעשות באתר על מנת להפכו לאתר איכותי ואהוב על גוגל:
תוכן איכותי
יש לדאוג שהתוכן שאתם מעלים לאתר הוא איכותי ורלוונטי לתחום שהאתר עוסק בו, כלומר אם מדובר באתר שמוכר אופניים חשמליים, רצוי שהתכנים יעסקו בעיקר בכל הקשור לאופניים חשמליים וכן בתחומים משלימים לו כגון אביזרים לאופניים חשמליים או תקנות וחוקים הנוגעים לאופניים חשמליים. אל תקדמו תוכן שלא קשור לאופניים חשמליים במיוחד בבלוג, שכן הגולשים עלולים לחוש מרומים במידה והגיעו לעמוד שלא רלוונטי לשאילתות החיפוש. בנוסף, הימנעו מכתיבת מאמרים שכל מטרתם היא לקדם את ביטויי המפתח, שימו דגש על כך שהמאמר יספק ערך אמיתי לגולשים. כמו כן, במידה וכן החלטתם לקדם ביטוי מפתח במאמר, היזהרו מצפיפות ביטויי מפתח, רצוי עד 3 פעמים ושישתלבו בצורה טבעית במאמר כך שלא יורגש “שאנסו” אותם לתוך המשפט רק כדי שיופיעו במאמר. בנוסף, מאמרים טובים ואיכותיים הם אלו המכילים בין 700-1000 מילים ואפילו יותר והם גם אלו המגדילים את זמן השהייה באתר, ומורידים את אחוז הנטישה של האתר.
אופטימיזציה בקוד, בתוכן ובאתר
יש לבנות את האתר בצורה נכונה, כך שתהייה היררכיה ברורה, כלומר שיהיה ניתן להבין אילו עמודים הם עמודים ראשיים ואילו עמודים הם עמודי קטגוריה או תתי קטגוריה. כמו כן, יש לבצע אופטימיזציה בקוד ובתוכן הן מבחינת חלוקת המבנה של הפסקאות וכותרות H1 H2 H3 וכן הלאה וכן לדאוג שלכל עמוד יש Title ו- Meta description רלוונטי. בנוסף יש לשבץ בצורה נכונה וחכמה את ביטויי המפתח באתר ולהטמיע בצורה נכונה ורלוונטית את הקישורים הפנימיים כך שיתרמו לגולשים.
חווית משתמש ברמה גבוהה
חשב מאד לדאוג לחוויית משתמש טובה באתר כך שהגולשים יבינו על מה האתר מדבר ומה עליהם לעשות על מנת להגיע מנקודה לא’ לנקודה ב’ או להבין כיצד הם יוכלו לקבל את התשובה/המענה לצורך שלהם באתר. זה אומר לדאוג לניווט נכון וקל בין העמודים, לדאוג למהירות האתר ולזמן טעינה נמוך, להנגשה של האתר לאנשים עם מוגבלויות, להפוך את האתר לרספונסיבי כך שיתאים לכל סוגי המסכים וכן הלאה.
קישורים חזקים וטבעיים
יש להשיג קישורים מאתרים סמכותיים וחזקים, שמחזיקים באחוז גבוה של טראפיק ורצוי שיהיו ממוקמים במקומות הראשונים בגוגל. חשוב שאותם האתרים יהיו קשורים לתחום שהאתר עוסק בו או שלפחות יהיו משלימים לאותו התחום. לא רצוי לקשר בין אתר שעוסק באופניים חשמליים לאתר חזק שעוסק בבעלי חיים שכן אין קשר בין השניים. ניתן להשיג את הקישורים הללו בעזרת יצירת מאמרים עם ערך שיכילו קרדיט בצורת קישור או לקוות שהגולשים כ”כ יאהבו את האתר שירצו לשתף אותו בפלטפורמות אחרות.
ישנן שיטות נוספות לקדם ולהפוך את האתר ליותר איכותי בגישה זו, כגון אבטחת האתר, שימוש בתגים שונים כגון תג סכמה, פרסום בפייסבוק וברשתות חברתיות נוספות להעלאת כמות הטראפיק לאתר ועוד, אך קחו בחשבון שיכול לקחת זמן עד שתראו תוצאות.