איך לשמור על המיקומים והתנועה האורגנית לאחר שהגעתם למקומות הראשונים?
אין ספק שקידום אתרים אורגני (SEO) הוא תחום עם החזר ההשקעה הגבוה ביותר בשיווק באינטרנט.
יש אינספור מאמרים, שיעורים, קורסים ומדריכים שמלמדים SEO אבל שמתי לב שכולם מתרכזים בפתרון בעיות או באיך להגיע לטופ.
במשך זמן רב, מה שהיה חסר לי זה איך לשמור ולמנף את התנועה האורגנית והמיקומים לאחר שכבר הגעת לטופ.
ואני גם יכול להבין למה אף אחד לא כותב על זה:
מן הסתם, הרבה יותר קל למותגים גדולים לכבוש את המקומות הראשונים. גוגל אוהב יותר מותגים גדולים מסיבות ברורות. הם מקושרים עם המון עסקים אחרים, יש להם באזז ברשתות חברתיות וחיפושים בגוגל על שם המותג.
לדוגמא: רק התחלתי לכתוב “ג’ינס” ורוב ההשלמות האוטומטיות של גוגל הן למותג כלשהו.
ככל שהעסק קטן יותר – כך יהיה לו קשה יותר לבנות את השם שלו ולהתבסס בראש עמודי התוצאות.
מכיוון שכבר 3 שנים הצוות שלי ואני מקדמים חברה בינלאומית עם תקציבים שמאפשרים לנו לעשות את הניסויים הכי מטורפים, ואחד הדברים שהכי חשובים לנו זה שימור תוצאות הלכה למעשה, החלטתי פשוט לכתוב לכם את הנקודות החשובות ביותר אותן הבנו במשך הזמן.
אז רק בשבילכם: איך לשמר מיקומים ותנועה ולמנף את הקיים לאחר שכבר הגעתם לטופ.
1. אל תזניחו – דאגו שהתוכן שלכם יישאר עדכני. עדכנו עמודים מובילים
SEO זה תחום דינאמי ובביטויים תחרותיים – המתחרים שלכם תמיד ייצרו עוד ועוד תוכן רלוונטי.
אתם חייבים לוודא כל הזמן שהתוכן שלכם נשאר עדכני ומעניין, אם המתחרה יכתוב משהו עדכני יותר שנותן יותר ערך, בסופו של דבר יש סיכוי גבוה שהוא יעקוף אתכם.
ולכן אתם חייבים לתת הרבה אהבה לעמודים שלכם ששולטים בראש תוצאות החיפוש, לעדכן שם את התוכן ולדאוג שהם לא מוזנחים.
הרגל לאימוץ: אחת לחודש בדקו את המתחרים בשלושת המקומות הראשונים – האם התוכן שלהם יותר אקטואלי משלכם? האם יש משהו עדכני שאתם יכולים להוסיף לעמוד שלכם?
2. תהיו יצרנים של תוכן
אם אתם בונים על להישאר אוטומטית במקום הראשון בביטוי שאתם שולטים בו (לא ביטוי מותג כמובן) אתם בכיוון לא טוב.
יש הרבה תחרות והתוצאות של גוגל מאד דינאמיות.
האם נראה לכם שאנחנו מגדילים באופן קבוע את התנועה האורגנית רק ע”י בניית קישורים?
זהו שלא.
אז מה אנחנו עושים?
מייצרים עוד ועוד תוכן איכותי!
והתוצאה?
הכפלת התנועה האורגנית תוך 5 חודשים.
כשאתם מייצרים עוד ועוד תוכן, אתם יכולים להתברג במקומות הראשונים על עוד ועוד ביטויים, בעיקר כי כבר יש לכם אתר חזק.
אז אם כבר אתם כבר שולטים במקומות ראשונים – למה לא לשכפל את התוצאות על ידי כניסת עמודים אחרים מהאתר שלכם למיקומים הראשונים?
הרגל חשוב שכדאי לכם להטמיע הוא כל חודשיים לרענן את מחקר המילים שלכם, ולבחור עוד כמה ביטויים חדשים, כאלה שאתם יכולים לכתוב סביבם תוכן אקטואלי שנותן הרבה ערך.
לאחר שבניתם עמוד תוכן חדש, הפנו אליו לפחות קישור אחד או שניים וכמה קישורים פנימיים מעמודים אחרים באתר. אם הביטוי שבחרתם לקדם לא תחרותי מדי – זה יספיק כדי לשים אתכם בעמוד הראשון.
אל תשכחו גם להוציא ממנו קישורים פנימיים לעמודים שלכם שכבר שולטים בתוצאות החיפוש.
הרגל לאימוץ: פעם בחודשיים בחרו לפחות 3 ביטויים חדשים לקידום, בנו סביבם עמודים עם תוכן שנותן ערך אמיתי לגולשים שלכם (אם אפשר עם וידאו), ובנו להם קישור או שניים וכמה קישורים פנימיים.
3. עקבו אחרי מתחרים בביטויים אותם אתם רוצים לשמר
המתחרים שלכם לא יפסיקו לחמוד את המיקום שלכם ולכן תמיד ייצרו עוד ועוד תוכן איכותי ויבנו עוד ועוד קישורים.
אני יודע כמה קשה וסיזיפי זה לעקוב ולנתח מתחרים על בסיס קבוע אבל כולנו יצורים של הרגלים ואם אתם משרישים הרגל לנתח מתחרים לפחות על בסיס חודשי (ורצוי שבועי) אתם בכיוון הנכון.
בניתוח מתחרים, הנה הדברים שכדאי לכם לבדוק:
א. קישורים: ע”י ניתוח קישורים לעמוד הטוען לכתר אצל המתחרה אתם יכולים להבין גם את הכמות וגם את האיכות של הקישורים שהוא בונה, אבל החלק הכי טוב? אתם יכולים בעצמכם ליצור קשר עם שיתופי הפעולה שלו ולהשיג גם אתם קישורים מאותם מקומות 🙂
2 הכלים האהובים עלי לניתוח קישורים הם ahrefs.com ו- majestic.com שניהם בתשלום. בואו ניתן דוגמא עם ahrefs.com
ahrefs.com – כנסו לאתר ולחצו על site explorer
הזינו את אתר המתחרה שתרצו לבדוק ולחצו על כפתור החיפוש:
כעת תוכלו לראות את מספר הדומיינים המקשרים לאתר המתחרה ואת מספר הקישורים. בצד ימין – לחצו new כדי לראות את הקישורים החדשים שלו
כעת, בחלקו העליון של המסך תראו כמו לוח שנה כאשר שם מסומנים התאריכים בהם נוספו הקישורים החדשים. גללו את העמוד למטה ותראו את העמודים בהם המתחרה השיג קישור ועל איזה אנקור (הביטוי המקשר)
אתם מוזמנים ליצור קשר עם האתרים הללו ולהשיג מהם גם קישור 🙂
ב. תוכן: בדקו אם יש למתחרים, בעמוד שלהם שמתחרה בשלכם במיקומים, תוכן אקטואלי עם הרבה באזז סביבו ששווה לכם לסקר בטקסטים שלכם. תוכלו לבדוק זאת עם כלי בדיקת השיתופים החברתיים שמצוין בסעיף הבא.
בגדול אתם בודקים פה שאתם לא מפספסים משהו. ראיתי כבר הרבה פעמים איך גונבים את המקום הראשון בקלות ע”י הכנסת נושא חם לטקסטים, בעיקר נושאים שנויים במחלוקת. כי כשאתם עושים את זה, גולשים רבים ישתפו את הפוסטים שלכם ויתעוררו דיונים ערים סביבו. דבר כזה גורם לעמוד לקפוץ במיקומים בגלל הבאזז סביבו. כמובן שעדיף שאתם אלה שתחשבו מראש על הדברים הללו אבל אי אפשר לחשוב על הכל כל הזמן ולכן חשוב לעקוב אחרי המתחרים.
ג. סיגנלים חברתיים: בהמשך לסעיף הקודם, לעיתים המתחרה כותב על משהו שלנו הוא לא נראה מבריק במיוחד, אבל איכשהו – הוא זוכה להמון סיגנלים חברתיים. ולכן שווה לבדוק את מצב הסיגנלים החברתיים של מתחרים שנמצאים 3 מקומות מתחתינו (או מעלינו אם עפנו מהמקום הראשון) יש כלים רבים ומעולים שעושים זאת בתשלום אבל אם בא לכם על בדיקה מהירה וחינמית:
https://www.blackhatlinks.com/social_media_shares_signals_checker.php
פשוט הזינו את אתר המתחרה ולחצו check
החיסרון היחיד בכלי הזה הוא שהוא לא מביא גוגל+ אמנם זו רשת די מתה אבל עבור SEO יש לה ערך קטן. כלי חינמי נוסף שנותן הרבה יותר נתונים מהרבה יותר רשתות אבל לא תמיד הכל עובד שם הוא http://shareyt.com/SocialCounter.php
4. דאגו שתהיה לכם נוכחות חברתית חזקה
פרופילים חברתיים יכולים לעזור לכם לתפוס את כל העמוד הראשון כשמחפשים את הברנד שלכם. נכון, גוגל אומרים שקישורים מרשתות חברתיות לא משפיעות על קידום אבל נחשו מה? זה משפיע ועוד איך. אולי באופן עקיף כי באזז חברתי יכול לגרור קישורים טבעיים מאתרי בלוגים של חבר’ה שראו אותנו ברשתות החברתיות…
שורה תחתונה, כל פעם שראיתי באזז חברתי סביב עמודים באתרים אותם אני מקדם, ראיתי גם עליה בתנועה אורגנית. בנוסף, הנוכחות החברתית יכולה מאד לעזור כהוכחה חברתית לכך שאתם ברנד חזק ושמאמרים שלכם נקראים ומדוברים ברשתות החברתיות ולכן אני יודע ששיפור הנוכחות החברתית שלכם תעזור מאד לקידום האורגני והנה הפעולות המומלצות:
דאגו שיהיה לכם וידג’ט חברתי לעמודים המקודמים. זה ממש יכול לשנות למישהו שמגיע לעמוד אצלכם שהוא לא התכוון להגיע, אבל פתאום רואה שיש לו 823 לייקים ו-59 שיתופים. זה יעורר את סקרנותו ויגרום לו להמשיך לקרוא.
פתחו עמודים לאתרים שלכם ברשתות הבאות: פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, פינטרסט, גוגל פלוס (google my business אם זה עסק מקומי) ולינקדאין.
הרגישו חופשי לפתוח בעוד רשתות שלא הזכרתי פה. עכשיו נכון שלא כל אתר מתאים לכל רשת חברתית, אבל חשוב שתהיה לכם נוכחות אורגנית גם דרך הפרופילים החברתיים שלכם אז השתדלו לפתוח לפחות 5 פרופילים חברתיים והזינו אותם בתוכן מעניין. קשרו מהאתר שלכם לפרופילים הללו ומהפרופילים בחזרה אל האתר תחת ה”אודות”.
5. שפרו קישורים פנימיים
כל עמוד שלכם צריך להיות מקושר מהתוכן של עמוד אחר ולהכיל קישור פנימי לעמוד אחר. הדבר הזה עוזר למנועי החיפוש להבין על אילו ביטויים העמודים שלכם צריכים להיות מדורגים. מה שפעם היה חשוב לעשות ע”י התאמת האנקור מאתרים אחרים, היום טמון בקישורים הפנימיים. חשוב מאד לא לבלבל את מנועי החיפוש ע”י קישורים פנימיים על אותם ביטויים לעמודים שונים. חשוב שלכל עמוד יהיו קישורים פנימיים על אותם אנקורים.
6. עזבו רגע SEO – שימו את המבקרים שלכם בראש מענייכם
מבקרים נאמנים ולקוחות זה בסופו של דבר הדבר הכי חשוב. ולכן הכי חשוב זה לדאוג שתהיה להם חוויה מצוינת באתר שלכם.
אם אתם לא משעממים אותם עם תוכן יבש, אלא דואגים לתת גם ערך ע”י סרטונים טובים שלכם, אינפוגרפיקס, קייס סטאדיז (נותנים להם דוגמא איך אתם מצליחים בתחום שלכם) וטיפים אתם בכיוון מצויין. בנוסף, החוויה שלהם לא תהיה חיובית אם לא תצטיינו בשני הדברים הבאים:
א. מהירות אתר
אני יודע שכבר חפרו לכם במלא פוסטים על הנושא הזה אז רק דאגו שהעמודים שלכם יטענו תוך פחות משתי שניות. וודאו זאת עם https://gtmetrix.com/ או עם כלי המהירות של גוגל https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ ותקנו מה שצריך ע”פ ההמלצות שם.
ב. עמודים ריספונסיביים
כן כן, סורי על החפירה, אני יודע שאתם כבר מודעים לכך שיותר מחצי מהמבקרים שלכם מגיעים ממובייל אבל אם האתר שלכם עוד לא תואם למובייל תפסיקו לקרוא עכשיו, לכו לסדר את זה ודברו איתי אח”כ.
סיכום
הדינאמיות של תוצאות החיפוש הולכת וגדלה בהדרגה וזה נהיה יותר ויותר מאתגר לשמור על המיקומים, בעיקר הראשונים. החדשות הטובות הן שאתם צריכים ממש טיפונת לשנות הרגלים כך שבאופן קבוע תבדקו את המתחרים, תמשיכו לייצר תוכן כל הזמן, ותשמרו על חוויית משתמש חיובית. אשמח לשמוע מה אתם חושבים.
האם סבלתם פעם מאיבוד מקום ראשון לאחר ששלטתם הרבה זמן בתוצאות החיפוש? מה עשיתם כדי לתקן את זה?
אשמח לקרוא את התגובות שלכם.
שלכם,
רן.
תודה רן על השיתוף במהלכים שאתם עושים לשימור המיקומים הגבוהים בתוצאות החיפוש.
עבודת קידום אתרים SEO לא נגמרת לעולם. צריך להתחיל אותה במלוא הכוח ובהמשך להגביר את הקצב.
חשיבותו של Google Search Console עולה בתקופה שלפני Google Mobile First כי באמצעות כלי זה ניתן לראות את כוונתיו של גוגל ומה הוא רוצה מאיתנו המקדמים כדי שהאתר יהיה יותר ידידותי: נתונים מובנים, AMP, שגיאות סריקה ועוד
ושוב תודה על שהרמת עבורנו את מכסה המנוע ונתת לנו להציץ 🙂