Taking too long? Close loading screen.
mm

קיבלתם עונש מגוגל? זה מה שאתם צריכים לעשות

איזה כובע אתם חובשים כאשר אתם שוקדים על קידום האתר שלכם? האם אתם מקדמים אותו באופן נכון, וכזה שמשחק לפי החוקים של גוגל? במידה ואתם:

– לא מנסים להערים על האלגוריתם.

– משקיעים בתוכן ובקריאייטיב שמעניקים ערך לגולש.

– יוצרים שיתופי פעולה ומשקיעים בבניית קישורים איכותיים ולא קנויים.

– פועלים למטב את מבנה האתר, מהירות האתר והיררכיית האתר.

– משקיעים בשכלול חווית המשתמש.

אז כנראה שאתם חובשים כובע לבן כשאתם מקדמים את האתר. שאו ברכה, עלו והצליחו. אתם עושים את זה נכון.

לעומת זאת, האם אתם מקדמים אותו באופן ציני, כזה ששואף להשיג תוצאות מהירות בזמן קצר, ללא סבלנות ומבלי לשחק לפי החוקים של גוגל?

במידה ואתם:

– מנסים להחניף לאלגוריתם ומתרכזים רק בלשפר את המיקום האורגני של האתר.

– לא משקיעים בתוכן איכותי.

– עסוקים יותר מדי בהטמעת מילות מפתח לתוכן.

– יוצרים תוכן Spam וקישורי Spam.

– אינכם מתרכזים בחוויית המשתמש, בהענקת ערך לגולש ובאופטימיזציה של התכנים.

אז כנראה שאתם חובשים כובע שחור כשאתם מקדמים את האתר. אם כן, יכול להיות שקיבלתם או שתקבלו עונש מגוגל. זאת הדרך של מנוע החיפוש לעשות לכם “נו-נו-נו” עם היד. זה יכול לקרות גם כשבודקים את הערנות ומנסים למתוח את גבולות הסבלנות בשיטות כובע אפור.

מהם סוגי העונשים הקיימים?

אם עמלתם על קידום לא נכון, יכול להיות שקיבלתם עונש, וקיימים מספר סוגים של עונשים שתוכלו לקבל. יכול להיות שדירוג ה-PageRank שלכם, שמעניק לדף ציון בהתאם לכמות ואיכות הקישורים שמובילים אליו, צנח עד ל-0. יכול להיות שהאתר לא מאונדקס או שמספר דפים שלו לא מאונדקסים. יכול להיות שהמיקום שלו צנח. יכול להיות שגוגל מתייחסים כעת לאתר כאל אתר לא בטוח. יכול להיות שדירוג מילת מפתח או מספר מילות מפתח נפגע.

לחשב קידום מחדש

לאחר שהבנו שיש בעיה, יש להמשיך בלנסות להבין מה גרם לה ומה עשינו לא נכון – ולחתור לשינוי. אם רכשנו קישורים, מכרנו קישורים, לא סימנו קישורים ב- nofollow, אם הקישורים שלנו לא איכותיים, אם השקענו יותר מדי במיטוב למנוע החיפוש ומעט במיטוב לקהל, אם התוכן שלנו הוא בגדר Spam ואינו תוכן איכותי, אם העתקנו תכנים – זהו שורש הבעיה.

מה כדאי לעשות במידה ומקבלים עונש מגוגל?

אז עשיתם כמה פעולות שעוררו את חרון אפו של מנוע החיפוש. גוגל כבר לא מאנדקס את האתר שלכם, הדירוג שלו צנח פלאים והוא לא מופיע במיקום הרגיל שלו. זאת הדרך של גוגל לתת לכם Silent Treatment. כדי שהוא יחזור לדבר איתכם, אתם צריכים לפנות אליו בצורה נעימה וחכמה. מומלץ אפילו להתחנף.

קודם כל, יש להסביר לו שהבנתם שלא התנהגתם בצורה נאותה, שניסיתם לבלף או להערים על האלגוריתם שלו, ושתיקנתם את דרכי הפעולה שלכם. אתם את הלקח שלכם – למדתם. לאחר מכן, ניתן להגיש בקשה מחודשת לאינדוקס האתר ולשינוי הגזירה דרך ה-Search Console. הבקשה יכולה לקחת זמן, והיא תיבדק על ידי גורם אנושי, בתקווה שאותו אדם קם הבוקר מהמיטה על הרגל הנכונה.

אל תגישו בקשה לפני שתיקנתם את מה שלא היה בסדר, כי אין טעם. אתם יודעים מה זה היה, וגם בגוגל יודעים. באותה מידה, אל תנסו להתהלך בתחומים אפורים – פשוט גשו לתקן את הבעיה בצורה מלאה, ייקח כמה זמן שייקח, ומעתה שנו את הגישה שלכם לקידום האתר. מקדם מקצועי יודע איך לעשות את זה נכון, ואיך אפשר גם לעשות את זה באופן שגורר עונשים.

עדכונים ללא הפסקה

תכל’ס, לגוגל אין סבלנות למשחקים. הם לא מתעסקים באינטרסים הקידומיים של בעלי ומקדמי האתרים. מנוע החיפוש מעוניין בצד של חווית משתמש הקצה. הוא רוצה שהגולשים יגיעו ליעד המבוקש, יקבלו תוכן, יקבלו ערך ויקבלו מענה לשאילתות שלהם. הוא מעוניין בטובת האדם הפרטי שיושב מאחורי המקלדת ומחפש משהו שמעניין אותו באותו רגע. הוא רוצה שהמידע יהיה רלוונטי עבורו ושהוא יגיע לאתר הנכון. אם ממטבים את האתר בשביל לקרוץ למנוע החיפוש, על ידי שימוש מוגזם במילות חיפוש או בבנייה לא איכותית של קישורים, ולא משקיעים בתוכן – מבחינת גוגל, זו רמאות, והוא לא רואה את זה בעין יפה.

מסיבה זאת, גוגל עובדים על עדכונים גדולים ועדכונים קטנים שיבררו מי הילדים הטובים ומי הילדים הרעים בשכונה. עדכונים כגון PENGUIN ו-PANDA דואגים לאיכות התוכן ולאיכות הקישורים. השאיפה של גוגל היא לגמול למקדמים שעושים עבודת נמלים איכותית וטובה, ולהעניש את מי שלא משחק לפי כללי המשחק. העדכונים הללו משתדרגים עם הזמן, וכיום לאלגוריתם קל מאד להבין מי עושה מה. אין טעם לחשוב שאנחנו חכמים יותר ממנו.

תהליך בקשת השקילה מחדש

את הבקשה לשקילה מחדש של דירוג האתר יש להגיש דרך ה-Search Console של גוגל. לאחר זמן מה, תקבלו הודעה אם הבקשה נדחתה או אושרה. אם הבקשה אושרה – מעולה. אם לא – תאלצו לחזור ולבדוק מה הייתה הבעיה הספציפית של גוגל עם האתר או עם הקידום שלו ולפעול לתיקון מוחלט.

בטופס הבקשה יש להסביר את הסיטואציה שלכם במלואה. עדיף להגיד את האמת ולהסביר שהבנתם את הטעות שלכם. יש להראות את התיקונים שבוצעו. אם הבעיה נגעה למכירה של קישורים או לרכישה של קישורים, עליכם להראות שטיפלתם בכך, שתיקנתם את מה שבוצע עד כה ושדפוס ההתנהגות הזה הופסק. אם יש בעיה עם התכנים, כדאי להציג את התכנים החדשים, כאלה שרוצים לקרוץ לגולש ולא למנוע החיפוש. מעתה אין Spam ואין סתם.

להראות אמינות ולהיראות אמינים

זה הזמן לעשות רושם טוב, במיוחד אחרי שעשיתם רושם קצת פחות טוב. זאת לא ביקורת – זאת המציאות. ככה אתם נתפסים על ידי גוגל. כדאי להגיד את האמת ולהראות רצון טוב. תראו לגוגל שמעכשיו אתם עושים את הדברים כמו שהאלגוריתם אוהב. תבדקו את כל הקישורים שלכם מבעוד מועד ותדאגו להסיר את הקישורים הלא איכותיים, עוד לפני שאתם מגישים את הבקשה, ולפני שאתם משתמשים באופציית ההתכחשות לקישורים – Disavow. זאת דרך טובה להראות שאתם באמת עושים מאמץ.

קידום אתרים נכון

לא יעזור בית דין, כדאי לקדם את האתר באופן חוקי. המשמעות היא ללמוד כיצד לעשות את זה נכון, להשקיע זמן ומאמצים רבים, לחכות בסבלנות לתוצאות, להשקיע ביצירת שיתופי פעולה, בבניית קישורים איכותיים ובהכנסת תוכן איכותי ורלוונטי לאתר. יש להשקיע במיוחד בכל הקשור לקישורים, ובפרט אין למכור קישורים או לרכוש קישורים. אם תעשו את זה נכון, התגמול של גוגל יגיע באופן אוטומטי. זאת הדרך הטובה והיחידה לשפר את הדירוג האורגני של האתר לאורך זמן ובאופן שיחזיק מעמד. בשביל מה לכם להסתבך בעונשים?

אם אתם רוצים קידום אתרים אורגני איכותי ומקצועי, שמניב פירות ותוצאות לאורך זמן, חברת אוורסט תשמח לעשות את זה עבורכם, תוך השקעה בלתי נלאית בתוכן, בבניית קישורים, באופטימיזציה של מהירות האתר, הקוד וחוויית המשתמש ובשיפור הרלוונטיות שלו לקהל היעד.

צרו איתנו קשר בטלפון: 073-7024384 ונעמוד לרשותכם, אוורסט מתמחה גם בפרסום בגוגל ופרסום בפייסבוק.

mm
נכתב ע”י:

הר האוורסט, ההר הגבוה בעולם, הוא אתגר אשר יחידי סגולה מעטים הצליחו לטפס עליו. הטיפוס על ההר הוא אתגר אנושי ורוחני אשר דורש הכנות, פיזיות ורוחניות. ובנוסף ליווי מקצועי ועבודה יסודית. שכן טעויות יכולות לגרום לאסונות. אנחנו בחברת אוורסט מבקשים לקחת אתכם לפסגה ביחד איתנו. ולהוביל אתכם יד ביד בדרך הבטוחה לפסגת ההצלחה בשיווק הדיגיטלי של המאה ה- 21.

Facebook Pagelike Widget
SignUp
עדכונים שוטפים יכולים לעזור ליצור חויית משתמש טובה יותר לגולשים שקוראים את התכנים שלכם

תגובות 0
+ הוסף תגובה
0