Taking too long? Close loading screen.
mm

מה עדיף, URL בעברית או URL באנגלית?

הדעות אכן חלוקות ולא קיימת תמימות דעים או תשובה נחרצת לשאלה הזאת. תלוי את מי שואלים, אבל בינינו, זה לא כל כך משנה. ההבדלים שבין שימוש ב-URL בעברית או שימוש ב- URL באנגלית הם לא מאוד מהותיים ולרוב מדובר בסמנטיקה גרידא, אבל גם לסמנטיקה יש משמעות.

כתובת URL בעברית עשויה לכאורה לעזור מעט בקידום אורגני, בעקבות האפשרות לכלול מילות מפתח בכתובת הדף, אבל מדובר באלמנט זניח למדי, ויש אלמנטים חשובים עשרות מונים. כתובת URL בעברית, מאידך, עשויה להוביל להתעוררות של סוגיות טכניות בעלות השפעה כלשהי, שגם עליהן אפשר כיום להתגבר באופן פשוט יחסית. רוב הכתובות שבהן משתמשים באתרים ישראלים הן כתובות באנגלית בלבד.

בינינו, אם הייתם מדביקים לנו אקדח לרקה, והייתם מכריחים אותנו לבחור, אז כנראה שהיינו בוחרים בכתובת URL באנגלית. למה? כי לפעמים, כשאין סיבה טובה דיה ללכת על האלטרנטיבה ולערוך שינוי, עדיף פשוט לדבוק בקיים. אין טעם לתקן את מה שלא שבור, ודווקא URL בעברית דווקא כן עשוי להיות שבור לפעמים, מסיבות שנסביר בהמשך. אז הבחירה שלנו היא אכן ב-URL באנגלית, למרות שלא מדובר בבחירה הרת גורל. כל זאת ועוד במאמר הבא.

למה כדאי לנו להשתמש ב-URL באנגלית?

השאלה אמורה להיות: למה לא? אין עם זה כל בעיה. בגדול, כמו שאמרנו, זה פשוט עובד. השפה האנגלית היא השפה השלטת בעולם האמיתי ובעולם הדיגיטלי, ואין כמעט אדם שלא דובר אותה. האלגוריתם של גוגל ללא ספק דובר אותה, ואפילו ברמת שפת אם.

עם URL באנגלית לא תתקלו בבעיות טכניות מיוחדות בעת בניית קישור, בעת העתקה של קישור, בעת שיתוף של קישור – וכו’. אנגלית זאת הרי ברירת המחדל. כתובת URL בעברית הופכת פעמים רבות ל-URL בשפה בלתי מזוהה וחסרת משמעות. היא תהפוך לארוכה ולמסורבלת עם הרבה סימני % וג’יבריש כללי. זה לא אסתטי ולא מינימליסטי. יש דרכים להתגבר על זה, כמו האפשרות להשתמש בכלי לקידוד מחדש של הכתובת, לקצר אותה דרך bitly.com או להשתמש ב-Google Analytics URL Builder, אבל עדיין ניתן להימנע מזה מראש ופשוט לבחור ב-URL באנגלית.

סיבה נוספת להשתמש בכתובת URL באנגלית קשורה למיתוג. בסופו של יום, יש משהו בשפה האנגלית הקוסמופוליטית והחובקת עולם שגורמת לאנשים להתייחס אליה כאל יוקרתית יותר, אפילו כאן בישראל שבמזרח התיכון. זה נאמר במידה מסוימת של צער, כי נראה שהשימוש בעברית מצטמק אל מול השימוש ההולך וגובר בשפה האנגלית.

מעבר לכך, קל ונקי יותר לעקוב אחרי URL באנגלית ב-Google Analytics, וגם הפרסום בפלטפורמות כמו טאבולה ואאוטבריין הוא נוח יותר בעזרתו. כתובות בעברית הופכות גם בפלטפורמות הללו מהר מאוד לכתובת בשפה בלתי מזוהה. באופן כללי, כאשר הקישור בלתי קריא לנו או לגולש, הדבר מקשה ואינו נוח ולא ניתן להבין מה יש בקישור לפני שנכנסים אליו – אם נכנסים. זה עשוי למנוע מאנשים רבים מלהיכנס לקישור ויפגום ברמת הטראפיק לאתר שלנו.

למה להשתמש ב-URL בעברית?

בגדול, היתרון האפשרי היחיד בכתובת בעברית נעוצה באפשרות לתת עוד דחיפה קלה לקידום האתר באופן אורגני. מילות חיפוש הן עדיין חלק מהסיפור, למרות שמשמעותן פוחתת עם הזמן, ככל שהשימוש בהן שוחק ונשחק וגוגל מוציאה עוד עדכונים שמתעדפים איכות על פני כמות ותוכן על פני מילות מפתח. באופן הגיוני, מילות החיפוש שאנשים בישראל משתמשים בהן הן לרוב בשפה העברית. כתובת URL בעברית מאפשרת לנו להכניס את מילת המפתח הרלוונטית פעם נוספת, הפעם לא בתוך הטקסט שבדף אלא בתוך הכותרת עצמה. זה כמו עוד שטח פרסומי קטן שניתן לנצל.

עד כמה זה משנה? לא בטוח שהרבה. כנראה שלא. מדובר באלמנט קטן וזעיר, טיפה בים וזה באמת רק קצה קרחון הקידום האורגני. קיימים אלמנטים הרבה יותר משמעותיים ופקטורים הרבה יותר משפיעים מאשר מילת מפתח בכותרת של הכתובת. גם אם יש לכך השפעה, היא מזערית. אנחנו מאמינים שבכל אופן, האפשרות לשפר ממש במעט את קידום האתר מתגמדת אל מול החסרונות האפשריים האחרים של URL בעברית. בפרט בכל הנוגע לבעיות טכניות אפשריות, עבודה אקסטרה למקדם והאסתטיקה והמינימליזם של הקישור.

למה לא להשתמש ב-URL בעברית?

כמו שהתחלנו לומר, יכולות להתעורר מספר בעיות טכניות אם ניצור URLים בעברית חלקית או מלאה. האם הן קריטיות או הרות גורל? לא תמיד ולא בהכרח, אבל הן עדיין אפשריות ויש להתחשב בכך. יכול להיווצר מצב, שבגלל שהשיתוף של ה-URL העברי מקבל וריאציה משונה וארוכה, או שהקישור לא ייכתב במלואו, ולמעשה יוביל את הלוחץ עליו למבוי סתום. במצב כזה, הקישור חסר משמעות ואיבדנו קישור שיכול היה להביא לנו טראפיק לאתר ולעזור בקידום שלו.

קישורים בעברית הופכים כאמור לקישורים מסורבלים, שלא ניתן להקליד סתם כך באופן ידני, ושקשה לשתף, או שלא נראים טוב ומכערים את כל הסיפור. חישבו רגע על אתר אחר, שבעליו מעוניין לקשר אליכם. האם הוא ירצה להוסיף קישור שנראה כל כך רע? כנראה שלא.

קישורים בעברית הופכים לארוכים מדי בדפדפן וכמו שהשיר המפורסם אומר: “אין לי ראש למילים ארוכות, ואתה מן מילה ארוכה שכזאת”. אז כן, יש כלים לטפל בזה לפחות באופן חלקי – אבל עדיף פשוט להיות חכמים ולהימנע מראש מהבעיה. כל מה שלא נראה טוב ומאריך את כל מה שיכול להיות מינימליסטי – הוא מיותר.

סיבה נוספת קשורה להפניות 301. אם הכתובת כבר לא רלוונטית או לא עובדת מכל סיבה שהיא או שהאתר החליף את כתובתו, יש צורך לבצע הפניית 301 לדף חדש או לדף אחר. במידה והכתובת בעברית, תאלצו לבצע עבודה כפולה, מכיוון שגוגל נוטה להציג גרסא אחת עם הכתובת המקורית בעברית, ופעם אחרת את הגרסא המקודדת בשפה הבלתי מזוהה. שוב – עבודה נוספת ומיותרת.

לדבוק ב-URL באנגלית ולעשות עבודת קידום טובה

זה המסר העיקרי והמהותי של המאמר שלנו. כתובת URL באנגלית היא בסדר כמו שהיא, ויש שיאמרו שהיא גם עדיפה מבחינה מיתוגית. למה? כובע. גם בישראל אוהבים את השפה האנגלית, שנראה שמופיעה כיום בכל מקום, מהרחוב האמיתי שבחוץ ועד הרחוב הדיגיטלי שבפנים. הרי אף אחד כבר לא ספר, כולם עוסקים ב-Hair Design. ככל שהעולם הופך לגלובאלי יותר, כך גם מתחזק השימוש בשפה הגלובאלית.

מלאכת ואמנות קידום האתר באופן אורגני והפרסום בגוגל היא מלאכה שכוללת אינספור רבדים וגורמים שיש לתת עליהם את הדעת. מדובר בעבודה לטווח ארוך עד מאוד, ולעיתים מדובר גם בעבודת נמלים. יש להשקיע בחלקים המהותיים של הקידום, אלה שיש להם השפעה אמיתית על מיקום האתר, ולערוך אופטימיזציה מתמדת לכל חלק אפשרי. כל זאת על מנת שציון האיכות שנקבל מהאלגוריתם של גוגל יעניק לנו מקום של קבע בדף הראשון – וגבוה ככל האפשר. האתר שלנו אוהב לשאוף אוויר פסגות. מילת מפתח ב-URL שלו בקושי תגרום לו להתחיל לטפס על ההר.

אם אתם אכן רוצים שהאתר שלכם ישאף אוויר פסגות, זה רק הגיוני ליצור קשר ספציפית עם חברת EVEREST. נשמח לקחת על עצמנו את מושכות קידום האתר שלכם ולבצע אותו עבורכם על הצד הטוב ביותר, כך שהוא יופיע בגאון בראש תוצאות החיפוש הרלוונטיות. בינתיים אנחנו זמינים לכל שאלה בטלפון מספר 073-7024384.

mm
נכתב ע”י:

הר האוורסט, ההר הגבוה בעולם, הוא אתגר אשר יחידי סגולה מעטים הצליחו לטפס עליו. הטיפוס על ההר הוא אתגר אנושי ורוחני אשר דורש הכנות, פיזיות ורוחניות. ובנוסף ליווי מקצועי ועבודה יסודית. שכן טעויות יכולות לגרום לאסונות. אנחנו בחברת אוורסט מבקשים לקחת אתכם לפסגה ביחד איתנו. ולהוביל אתכם יד ביד בדרך הבטוחה לפסגת ההצלחה בשיווק הדיגיטלי של המאה ה- 21.

Facebook Pagelike Widget
SignUp
עדכונים שוטפים יכולים לעזור ליצור חויית משתמש טובה יותר לגולשים שקוראים את התכנים שלכם

תגובות 0
+ הוסף תגובה
0