5 כלי מחקר מילות מפתח
מילות מפתח מהוות חלק משמעותי מאוד בעבודה של כל מקדם אתרים ומפרסם בגוגל. מילות המפתח הן השלייה שמחברת בין הגולש לבין האתר המקודם. ההבנה בדבר באילו מילות מפתח משתמש הגולש הפוטנציאלי היא חשובה מאוד לביצוע מקצועי, מדויק וממיר של קידום אתרים אורגני. ביצוע מחקר מעמיק מאפשר לנו לסדר את ההיררכיה של האתר באופן נכון יותר, להבין אילו שאלות שואלים הגולשים שמחפשים תוכן, מוצר או שירות בתחום שבו עוסק האתר, לשפר את התכנים ולהפוך אותם לרלוונטיים יותר. התוצאה הסופית היא דירוג גבוה יותר לעמודי האתר ושיפור הסיכויים להופיע במקום הנכון וברגע הנכון – כאשר הגולש מקליד ביטוי חיפוש רלוונטי.
מלאכת ביצוע מחקר מילות מפתח היא תהליך שיש להתמיד בו והוא אינו נגמר סתם-כך. מדובר בעניין של ניסוי וטעייה ויש לבצע אופטימיזציה ולהשתמש בכלים לביצוע המחקר כל תקופה מחדש, כך שתושחז עבודת הקידום במרוצת הזמן. מקדם אתרים – הן באופן אורגני והן באופן ממומן, אף פעם לא שוקט על השמרים.
החשיבות שבביצוע מחקר מילות מפתח
מחקר מילות מפתח מאפשר לנו להבין מה הגולשים מחפשים, מתי הם מחפשים ומה נפח החיפוש. קיימים ביטויים קצרים ותחרותיים וביטויי זנב ארוך ארוכים יותר, שכוללים יותר מילים ולעיתים גם התחביר שלהם שונה. לעיתים מדובר למעשה בשאלה ולא רק במילת חיפוש או בביטוי חיפוש. יש הבדל בין לחפש “בית מלון”, “בית מלון בירושלים”, “בית מלון מומלץ בירושלים” ו-“איזה בית מלון מומלץ בירושלים”. יש לתת את הדעת בדבר כל אפשרות, כאשר האפשרויות הקצרות יהיו תחרותיות יותר, ימירו פחות הן מבחינת רכישה או ליד והן מבחינת תנועה, וביטויי זנב ארוך יביאו תנועה חמה יותר לאתר ויש עליהם פחות תחרות מצד המתחרים. מה שנקרא – שני מקדמים רבים, השלישי לוקח.
כלי #1 – Keyword Planner
הכלי הנפוץ והחינמי של גוגל מאפשר לנו לבצע מחקר מילות מפתח בסיסי אך יעיל. ניתן להכניס לחיפוש את הכתובת של האתר, את הקטגוריה שלו ומספר מילות מפתח שרשמנו לעצמנו מתוך הידע וההיכרות עם המוצר, השירות והקהל הרלוונטי. ניתן בנוסף לחפש מילות מפתח אפשריות לפי מיקומים ושפות או לבחור מילות מפתח שליליות, על מנת לפסוח מראש על ביטויים לא רלוונטיים. התוצאות שתקבלו מגוגל יכללו הצעות למילות וביטויי מפתח, כולל נפח החיפוש של כל אחד ורמת התחרות עליו.
כלי #2 – Google Trends
כלי חשוב ויעיל מאוד למקדמי אתרים. ניתן להכניס בשורת החיפוש ביטוי מסוים ולראות אילו תוצאות מתקבלות לגבי מילות מפתח הקרובות לו. ההצעות שיתקבלו יכולות לעזור לכם לקבל רעיונות חדשים, להבין מה הגולשים מחפשים, מהם הביטויים הפופולאריים ואילו ביטויים צוברים פופולאריות ממש לאחרונה. זהו כלי יעיל בפרט כאשר מנסים להבין מהן מילות החיפוש הדומיננטיות במיקום מסוים. מעבר למיקום גיאוגרפי, המערכת כוללת סטטיסטיקה רבה גם לגבי התקופות שבהן ביטוי המפתח נרשם יותר או פחות בשורת החיפוש בגוגל. הכלי עוזר לנו לבדוק מה חם כעת ולבצע אופטימיזציה לאתר בהתאם.
כלי #3 – UberSuggest
דרך הכלי הזה ניתן לבצע חיפוש על פי ביטוי מסוים ולקבל אינספור תוצאות דומות כהצעות לביטויי מפתח נוספים שנוכל לבחון. ניתן לבצע סינון מהיר לתוצאות שהתקבלו על מנת להגיע לתוצאות הרלוונטיות יותר עבורנו. לאחר מכן ניתן להריץ חיפושים על אותן תוצאות מסוננות ובכך להמשיך למעשה עד אין קץ את המחקר עם UberSuggest. הכלי מסונכרן עם Google Trends שהוזכר לעיל וניתן לבדוק את הנתונים של כל ביטוי בצורה זאת גם מבחינה גיאוגרפית ותקופתית. הכלי מאפשר בנוסף גם הצגה ויזואלית של מילים שחוזרות על עצמן מספר רב של פעמים בתוצאות שהתקבלו. בנוסף ניתן לעשות העתק-הדבק לתוצאות הרלוונטיות ולמה שלמדנו מהשימוש בכלי לקובץ CSV שאותו ניתן להוריד למחשב.
כלי #4 – SEOStack Keyword Tool
זהו תוסף לגוגל כרום שמאפשר ביצוע של מחקר מילות מפתח למציאה של ביטויים ארוכי זנב. התוצאות שמתקבלות מתבססות על תוצאות ממנועי החיפוש של Google, Youtube, Yahoo, Bing, Amazon ו-Ebay. גם במקרה הזה ניתן לייצא את הקבצים למחשב בקובץ CSV.
ביטויים ארוכי זנב הם ספציפיים וממוקדים למרות אורכם, ולכן מאפשרים לנו להביא תנועה של גולשים חמים לאתר, כאלו שהסיכוי שיקליקו וימירו גבוה יותר. עצם העובדה שמדובר בביטויים פחות נפוצים ושיש עליהם פחות תחרות, מאפשרת לנו לבצע קידום אורגני ייחודי שנותן מענה רלוונטי ומדויק לצורכי הגולש. אם נבין אילו שאלות הוא שואל, נוכל להתאים את התוכן באתר למתן מענה לאותן שאלות. האתר יהיה רלוונטי, גוגל יאהב את זה והאתר יופיע יותר בחיפושים, הלקוח יקבל מענה למה שחיפש – וכולם יהיו מרוצים. כמו שאומרים – win-win.
כלי #5 – Keywordtool.io
כלי נוסף לאיתור של ביטויים ארוכי זנב. ניתן להשתמש בו ללא תשלום וללא הרשמה, אך קיימת גם אפשרות משודרגת בתשלום. הכלי משתמש בפונקציית ההשלמה האוטומטית של גוגל וב-Google Suggest, ובכך מספק תוצאות רבות של ביטויים ארוכים ורלוונטיים, לעומת ביטויים קצרים, ברורים מאליהם, לא ממוקדים ובעלי תחרות גבוהה. ניתן לבחור להציג את התוצאות על פי 7 שיטות מיון שונות, לבצע סינונים שונים ולעשות בנוסף גם מחקר למילות המפתח של המתחרים. זהו כלי יעיל וחשוב מאוד עבור מקדמי אתרים, שקל להשתמש בו ופורס בפנינו תוצאות רבות. הנתונים שהוא מספק הם עדכניים מאוד ויכולים לעזור לנו להבין מה הם הביטויים הטרנדיים באותה תקופה.
אתם מוזמנים גם לקרוא את המאמר >> תוספי כרום שיכולים לחסוך לכם זמן