מדריך קצר לשימוש בוורדפרס
וורדפרס הינה מערכת ניהול תוכן נפוצה ונוחה מאד לתפעול עבור מנהלי אתרים ומקדמי אתרים הודות למכלול האפשרויות שבה כגון העלאת תכנים בדפים, בפוסטים ובמודולים נוספים כגון שאלות ותשובות. המערכת ידידותית למנועי החיפוש מבחינת אופטימיזציה של תגי המטא (באמצעות התקנת תוספים כגון תוסף yoast), אפשרות הפניית 301 לדפים המחזירים שגיאות 404 ועוד.
מדריך הוורדפרס שלנו ייתן לכם “טעימה בסיסית” של כל הפרמטרים שיש למערכת להציע. עם הניסיון יגיע השימוש האינטואיטיבי שלכם
בכדי להתחבר למערכת הניהול של האתר שלכם, יש להיכנס בעזרת ה-URL הבא: www.yoursite/wp-admin ואז להכניס את פרטי הכניסה באמצעות יוזר וסיסמא שהגדרתם מראש או שהוגדר עבורכם. חשוב לדעת מי אותם האנשים שיש להם את הגישה לממשק הניהול, על מנת להבין מתי נעשו שינויים ומי ביצע את השינוי האחרון.
מערכת הניהול של וורדפרס
לוח בקרה – Dashboard
שדרוגים Updates – בחלק זה אתם מקבלים הודעות על שדרוגים של מערכת וורדפרס וכן על תוספים (Plugins) שהתקנתם במערכת הניהול.
פוסטים Posts – בחלק זה ניתן לערוך ולהעלות פוסטים, לתייג אותם תחת קטגוריות שונות (במידת הצורך) ואף לתזמן אותם בהתאם לצרכיכם. כמו כן ניתן לראות רשימת פוסטים שפורסמו, באיזה תאריכים פורסמו ומה הסטטוס שלהם.
מדיה Media – בחלק זה ניתן לראות את הספרייה של האתר. ניתן להעלות לספרייה את כל קבצי המדיה של האתר כגון תמונות, סרטונים, אייקונים ואודיו – רצוי להעלות תמונה איכותית, מקורית ולא מפוקסלת, בגודל הרצוי לכם ולהגדיר כותרת ו-ALT לתמונה.
עמודים Pages – בחלק זה, ניתן להעלות ולערוך עמודים לאתר, ניתן להגדיר אותם גם בתור קטגוריות וגם בתור תתי קטגוריות. בעמודים אלו ניתן לשחק עם האלמנטים למשל להוסיף או להוריד את הבלוקים כך שבלוק אחד יכיל טקסט ותמונה ובלוק אחר יכיל תפריט צד. לעיתים יש צורך בעיצוב ולעיתים ניתן להיעזר בתבניות מוכנות מראש דרכן ניתן לבחור מספרייה של בלוקים.
תגובות comments – בחלק זה תקבלו הודעה על תגובות של אנשים שהגיבו לפוסטים שהעליתם במידה ותאפשרו זאת, ותוכלו להחליט אם לאשר את פרסום התגובות או להסיר אותם. ניתן גם לערוך אותן.
עיצוב Appearance – כאן ניתן לשלוט בתפריטי האתר (בר ניווט עליון, היררכיה, פוטר) ובתבניות השונות של עיצוב האתר (וידג’טים – שהם אזורי תוכן דינאמיים, תמונת כותרת וכו’).
תוספים plugins – בחלק זה, ניתן לראות ולשדרג את רשימת התוספים המותקנים באתר– ניתן להעלות תוספים מיוחדים של seo כגון Yoast SEO תוסף שעוזר באופטימיזציה של האתר על מנת שגוגל יאנדקס אותו בצורה מוצלחת, יש גם תוסף של שאלות תשובות, פורומים, תוסף e-commerce, תוסף האצת מהירות האתר וקיצור זמן טעינה (wp-rocket) ועוד. חלק מהתוספים הם בחינם, וחלק בתשלום.
משתמשים users – בחלק זה, ניתן לנהל את המשתמשים בממשק הניהול ולתת להם הרשאות מיוחדות. ניתן לעקוב אחר כל המשתמשים ולראות מי עשה מה ומתי.
כלים tools – בחלק זה, ניתן לייבא ולגבות תוכן ממקורות שונים ברשת.
הגדרות settings – הגדרות כלליות של האתר: שם האתר, כתובת האתר, תיאור האתר, כתובת אימייל, אזור זמן ועוד. יש גם אפשרויות כתיבה, קריאה, דיון, מדיה, מבנה קישורים ועוד. מומלץ מאד להתקין כאן אפשרות של הפניות 301.
לסיכום, כפי שציינו מראש, מדובר במדריך על קצה המזלג של הפרמטרים במערכת הוורדפרס, קיימים הרבה בלוגים טובים, ואת האתר wordpress.com שבו תוכלו להתייעץ עם התמיכה או לקרוא פוסטים בנושא (בשפה האנגלית), ולמי שאוהב, לחפש ביוטיוב: יש סרטונים בעברית וגם באנגלית, רק הקליקו בשורת החיפוש wordpress tutorial ותקבלו אינספור אפשרויות ללמידה על מערכת הוורדפרס, ולכם נותר רק להתקין ולהתנסות.