Taking too long? Close loading screen.
mm

הלקוח החדש – מי הוא ומה הוא רוצה

אמ:לק – הלקוח המודרני רוצה לספק את כל הצרכים שלו כאן, עכשיו, ובקלות ואנחנו כמשווקים צריכים לעשות הכל כדי לספק לו את הצורך הזה, כי אם אנחנו לא נעשה זאת הוא ימצא מישהו אחר שכן.

המצאת הדפוס לפני כ-500 שנים שינתה ללא היכר את פני החברה. נעשה זול וקל יותר להעביר ולשמר מידע. הדבר הביא לטשטוש ההבדלים הבין מעמדיים ולאחריה בני המעמד הנמוך יכלו לרכוש השכלה באותה קלות בה רוכשים אותה בני המעמד הגבוה.

מתרבות לתרבות

השפעה נוספת של המצאת הדפוס היא מה שמכונה ‘המעבר לתרבות ‘Literacy . בטרם התפתחות הכתב, הזכרון היה האמצעי הכמעט בלעדי לאחסון מידע, והתקשורת נעשתה בעיקר בעל פה. בשל העובדה הזו  זכו החברות השבטיות לכינוי חברות אוראליות.  עם מהפכת הדפוס תרבות הליטרסי הפכה לתרבות הדומיננטית ובני האדם עברו לצרוך את המידע שלהם בעיקר באמצעות המילה הכתובה. אופן צריכת המידע החדשה הזו השפיעה רבות על אופן החשיבה שלהם. המילה הכתובה מעבירה מידע בצורה יותר קוהרנטית – בעלת התחלה, אמצע וסוף, היא מעודדת חשיבה מופשטת, לוגית, דמיון, אובייקטיביות, והדבר החשוב ביותר עבורנו – היא מעודדת דחיית סיפוקים, שכן במילה הכתובה מידע נצרך בהדרגה.

מהיר ועצבני

החוקרת קריסטין ניסטרום טוענת שהמצאת הטלויזיה שינתה את פני התרבות והחזירה אותה לשלב מוקדם יותר – תרבות ה- Orality. בתרבות האורליטי, כשמה כן היא, ישנה התבססות על המילה המדוברת. המידע אותו אנו צורכים באמצעות הטלוויזיה הינו: קצר, מיידי, הכל קורה מהר ובקלות, סרטים שרצף העלילה שלהם נמשך שנים מועברים באמצעות סרט באורך 90 דקות בלבד. הפיכתה של הטלוויזיה למדיום התקשורת העיקרי גרמה לנו לחשוב שכך גם פועלים החיים: קצרים, מידיים ובעלי פתרונות מהירים. המעבר לתרבות האורלית יצר מצב שבו האדם הוא ‘אדם מיידי’ – כלומר שואף לסיפוק מהיר של צרכיו בצורה עכשווית ובקלות. הוא קצר רוח, עצבני, מרוכז בעצמו וחסר סבלנות. דוגמאות לתרבות המיידית ניתן לראות במסעדות המזון המהיר הנפתחות מידי יום, תוכנות המסרים המידיים ההולכות וצוברות תאוצה והופכות לחלק משמעותי מחיינו, תרבות הצריכה הקפיטליסטית, בעיות הקשב והריכוז, פוליטיקאים המבטיחים שינוי מיידי ועוד מגוון דוגמאות.

Impatient Hurry Up GIF by Hell's Kitchen - Find & Share on GIPHY

Medium well

האינטרנט הוא אמנם טכנולוגיה המבוססת כתב אך הוא דומה יותר במאפייניו לטלוויזיה – הצרכן מחפש מוצרים ושירותים שיענו על צרכיו כאן ועכשיו (“אינסטלטור בתל אביב”), הכל נגיש וניתן לשליפה בקלות. בכניסה לגוגל ניתן לראות תוך מספר שניות איך נראה רחוב ספציפי בעיר ניו יורק, כמה אלכוהול יש בבירה מסויימת, וגם דברים מורכבים יותר כמו מבנה המולקולה. אמנם אין זה משנה התוכן אותו אנו צורכים באינטרנט, שכן אין ספק שלתוכן הנמצא באינטרנט ישנו תרומה אדירה. הדבר המשמעותי הוא המדיום דרכו אנו צורכים את התוכן. מיליארדי טרה-בייטיים של מידע זמינים לנו תוך שניות. המדיום ה’חדש’ רק מחריף את הציפייה שלנו לפתרונות מידיים ובקלות. לא סתם גוגל מדגישה לנו בכל שאילתת חיפוש שאנו מבצעים את כמות התוצאות ואת המהירות המדהימה שבה היא מבצעת אותה.

גוגל

האדם המיידי ושיווק

אנחנו מניחים שתוך כדי קריאת המאמר כבר הבנתם איך כל השינוי התרבותי הזה מתקשר לשיווק ככלל ושיווק באינטרנט בפרט, אבל אם עדיין לא, אז תנו לנו לעשות לכם קצת סדר. כפי שהוסבר, הלקוח החדש הוא לקוח קצר סבלנות שרוצה את כל הפתרונות כאן, עכשיו ובקלות. אם תגרמו לו להתאמץ יותר מידי הוא פשוט יבחר בספק\מוצר\שירות מתחרה שדורש ממנו מאמץ מופחת על מנת לענות על צרכיו.

רוצים דוגמא? בשוק כיום ישנו מספר אין סופי של סוגי דיאטות המציעות תועלת כזו או אחרת. דיאטת 17 הימים שמבטיחה תוצאות מיידיות ובקלות עם כמות פעילות גופנית מינימלית הומצאה בשנת 2012. הגרף הבא מתאר את כמות החיפושים בגוגל למונח ‘דיאטת 17 הימים’ מ-2012 ועד היום.

גרף

ישנן אינספור דוגמאות לכך שהלקוח הפך להיות ‘לקוח מיידי’ וניתן לכתוב מאמר שלם רווי בדוגמאות אך אנו התכנסנו כדי לחשוב על המשמעויות הנובעות מכך ואיך אנחנו חייבים להתאים את עצמנו לזן הלקוחות החדש שנוצר.

זמן טעינת האתר

הביטוי ‘כל שנייה חשובה’ מעולם לא היה מדוייק כל כך. מחקר שעשתה אחת החברות הגדולות בעולם, אמזון, מצא שכל שנייה נוספת שלוקח לאתר שלהם להטען עולה להם כ1.6 מיליארד(!) דולר בשנה.

חברת גדולה לא פחות בשם גוגל מצאה שאיחור של 0.4 שניות בביצוע שאילתת החיפוש מורידה את כמות החיפושים היומית בכ-8 מיליון חיפושים. דבר ששווה לגוגל הרבה מאוד כסף. מחקר שנערך בשנת 2016 מצא שכ-50% מהגולשים ינטשו אתר אם יקח לו יותר מ-2 שניות להטען וכ-64% ינטשו אם יקח לאתר יותר מ-4 שניות. אם אתם מוכרים מוצרים באתר בוודאי תשמחו לשמוע שמחקר מקיף שנעשה על ידי חברת  Akamai מצא שכל שנייה נוספת שלוקחת לאתר להטען מורידה את אחוז ההמרות בכ-7%,

וכ-79% מהגולשים השיבו שלא יחזרו לבקר שוב באתר שזמן הטעינה שלו היה ארוך מידי עבורם.

רוצה לבדוק כמה מהר עולה האתר שלך? הנה כלי שגוגל השיקה במיוחד בשביל זה

I Cant Wait Republican National Convention GIF by Election 2016 - Find & Share on GIPHY

חווית משתמש

כל מי שנמצא בתחום בניית האתרים, חווית המשתמש, ודפי הנחיתה, בוודאי חווה על בשרו כמה מיקום או צבע של כפתור יכול לשנות את כמות ההמרות בעשרות אחוזים (אם לא נתקלתם במקרה כזה אתם מוזמנים לקרוא כאן). עיצוב אתרים ובניית חווית המשתמש שלהם הפכו לאמנות של ממש היכולה להבדיל בין הצלחה של עסק לבין כישלון. צריך לבחון כל עמוד נחיתה במספר וריאציות כדי לבדוק אילו מבין האופציות ממירה בצורה הטובה ביותר שכן הלקוח החדש רוצה שהכל יהיה לו ברור, קצר, מינימליסטי ובכמה שפחות מאמץ.

קידום אתרים

מכיוון שהלקוח הפך ל’אדם מיידי’ אשר רוצה את הכל, וכמה שיותר מהר, חשיבות מיקום האתר במנוע החיפוש של גוגל הפכה להיות משמעותית הרבה יותר וכך גם תחום קידום אתרים אורגני נהפך לפופולרי יותר. מחקר שעשתה חברת צ’יקיטה בשנת 2012 מצא שהמודעה הראשונה זוכה לכ33% מההקלקות ואילו המודעה שבמקום השני כבר זוכה ל-18% מההקלקות בלבד

ציקיטה

קרדיט לאתר צ’יקיטה

קופירייטינג ומיקרו קופי

לפי מחקרים שנעשו בתחום הפרסום, הלקוח שלכם נתקל ביותר מאלף פרסומות בפלטפורמות כאלו ואחרות בכל יום. אם לא מספיקה העובדה שהוא הפך להיות קצר סבלנות, התחרות על הסבלנות הקצרה גם ככה גדולה מאי פעם. לכן צריך לדאוג להעביר את ה – USP, כלומר Unique selling proposition ההצעה הייחודית רק לך ומה שמבדל אותך מלקוחות אחרים, כמה שיותר ברור וכמה שיותר קצר. חושב שאתה זול יותר מאחרים? תצעק את זה! חושב שאתה איכותי יותר מאחרים? אל תתבייש להדגיש את זה. ללקוח אין זמן והוא רוצה להבין במהירות למה הוא צריך לבחור דווקא בך ולא במתחרים שלך.

אם הצלחתם לקרוא עד לכאן, ברכות, אתם כנראה יודעים לדחות סיפוקים 🙂

mm
נכתב ע”י:

כליל קמחי, מנהל קמפיינים באוורסט. עשה תואר בתקשורת במרכז הבינתחומי. נהנה לכתוב סטטוסים משעשעים בזמנו הפנוי והצליח לגעת באבק הכוכבים כשסטטוס שלו התפרסם בדף הפייסבוק של יבגני זרובינסקי. המוטו של כליל:
At the age where machine does everything better than human, be the only thing it can't, be creative!

Facebook Pagelike Widget
SignUp
עדכונים שוטפים יכולים לעזור ליצור חויית משתמש טובה יותר לגולשים שקוראים את התכנים שלכם

תגובות 0
+ הוסף תגובה
0