איך לחלק נכון את האנקורים
אנקור טקסט (Anchor) או “טקסט עוגן” בעברית הוא הביטוי שממנו יוצא הקישור לאתר שלכם, ובאמצעותו האלגוריתם של גוגל יכול להבין טוב יותר באיזה תחום האתר שלכם עוסק – אנקורים הם אינדיקטורים לרלוונטיות. קיימים סוגים שונים של אנקורים, ופרופיל קישורים איכותי כולל גם חלוקה נכונה של אנקורים. שימוש נבון יעזור לכם לקדם את האתר, לעומת שימוש חשוד, בלתי נבון ולא טבעי, שמהר מאוד ידרדר את האתר בתוצאות החיפוש.
המקל והגזר
בעבר הייתה קיימת נטייה מוגזמת בקרב מקדמי אתרים רבים להוציא קישורים מתוך ביטויי מפתח שהם רצו לקדם, והטקטיקה הזאת בהחלט הניבה פירות. לדאבונם, בשנת 2012 נכנס לתוקף עדכון האלגוריתם “פינגווין” שטרף מחדש את הקלפים. מאז גוגל מענישה אתרים שפרופיל הקישורים שלהם לא איכותי, לא טבעי ולא חוקי, לרבות שימוש לא ריאלי באנקורים מדויקים – אנקורים שמורכבים ממילות וביטויי מפתח. לעומת זאת, מי שמשקיעים החל מאותה נקודה בזמן בבניית פרופיל קישורים חוקי וחכם, גם יזכו לחזות באתר שלהם מדלג במעלה ה-SERP.
סוגים שונים של אנקורים
האנקורים נחלקים ביניהם למספר סוגים כלליים. הם כוללים גם תתי-סוגים, אך לצורך ההסבר, נהוג ומקובל למנות אותם באופן הבא –
- אנקורים מדויקים (כ-15%) – נושאים, מילות וביטויי מפתח שבהם עוסק האתר ועליהם הוא מתחרה. הם יכולים להתחלק לשני תתי-סוגים – נושאים רחבים וביטויי מפתח ספציפיים ומדויקים.
- אנקורים ממותגים (כ-50%) – אנקורים הכוללים את שם הדומיין, העסק, האתר – וכו’.
- אנקור URL (כ-20%) – אנקור הכולל כתובת URL מסוימת.
- אנקורים כלליים (כ-15%) – קריאות כלליות כגון קרא יותר, היכנס לקבלת פרטים, לחץ עכשיו – וכו’.
חלוקה נבונה של העוגה
החלוקה הזאת היא בגדר כלל אצבע ולא כלל ברזל. אין דרך אחת נכונה לחלק את האנקורים, אך כן יש קווים כלליים שפועלים באופן טוב, יציב ובטוח במרבית המקרים ומבלי שתהיו חשופים לעונשים, ואותם ציינו לעיל. אולי הנקודה הקריטית ביותר היא לא להגזים בשימוש באנקורים מדויקים, אשר עשויים להצביע על עבודת קידום מוגזמת ומלאכותית. קידום איכותי הוא קידום שמרגיש טבעי – לא בכדי קוראים לתחום “קידום אורגני”. רק אחוז קטן יחסית של האנקורים אמור להתבסס על ביטויי מפתח, ולרוב לא יותר מ-15%-20%. בהחלט קורץ להשתמש במילות מפתח כאנקורים, והדבר אולי נראה מתבקש, אינטואיטיבי או ברור מאליו, אבל סמכו עלינו – כל עוד לא עושים זאת במידה, דרך הפעולה הזאת במוקדם או במאוחר תאבד מערכה.
כיצד לדעת מהי החלוקה שמתאימה לכם?
כל אתר פועל בשוק מסוים או בנישה מסוימת. על מנת לדעת כיצד לבצע את החלוקה באופן שמתאים עבורכם, יש לנתח את האתרים המתחרים, ובפרט את המצליחים ביותר בתחומכם, ולנסות להבין מהי החלוקה שבהם הם משתמשים. אין צורך לחקות אותם יתר-על-המידה, אלא ללמוד יותר אודות מה עובד עבורם כיום. אחרי שתבינו מהי החלוקה המתאימה, כדאי לערוך טבלת חלוקה ולהתחיל ליישם את הממצאים בפועל. שיהיה בהצלחה.